I Wetterbygden Basketball fortsätter arbetet med att attrahera nya samarbetspartners som förstått värdet att förknippas med världens vackraste och mest jämställda sport och som dessutom, i Wetterbygden Basketballs fall, verkar aktivt för integration, jämlikhet och alla människors lika värde oavsett kön, etnicitet, religion och funktionsförmåga. Wetterbygden Basketball hälsar i samband med detta Vätterhem välkomna in i basketfamiljen som ny samarbetspartner!

Vätterhem är Jönköpings kommuns största bostadsbolag med 88 % nöjda hyresgäster, ett välskött fastighetsbestånd och trygga och attraktiva boendemiljöer. Visionen är att utveckla framtidens stadsdelar och bidra till en mer hållbar samhällsutveckling i Jönköpings kommun. Värdegrunden LUTA innebär att Vätterhem prioriterar långsiktighet, utveckling, trygghet och tar ansvar som hyresvärd, arbetsgivare och samhällsaktör. År 2023 ska Vätterhem vara Sveriges ledande bostadsbolag i Sverige med flest nöjda hyresgäster.

https://www.vatterhem.se/

Christina Odén är hållbarhetschef hos Vätterhem och förklarar här varför man nu valt att inleda ett samarbete med just Wetterbygden Basketball:

– Vätterhems olika sponsringssamarbeten syftar till att ge boende i Vätterhems områden möjlighet till ett brett utbud av fritidsaktiviteter för barn, ungdomar och vuxna i kombination med ökad trivsel, trygghet och jämställdhet. Vi ser tydligt att Wetterbygden Basketball skapar stort engagemang bland våra hyresgäster på Öxnehaga och Österängen och bidrar till att öka intresset för rörelse, gemenskap och laganda. För Vätterhem är det självklart att stödja organisationer som delar vår värdegrund och som bidrar till ökad trivsel, integration och trygghet, säger Christina Odén.

För Wetterbygden Basketballs general manager, Thomas Ekström, betyder dagens besked från Vätterhem att föreningens trovärdighet som en pålitligt samarbetspartner ökar ytterligare:

–  Det är oerhört glädjande för oss i Wetterbygden Basketball att får hälsa Vätterhem välkomna som samarbetspartner till vår verksamhet. När ett företag av Vätterhems storlek och dignitet väljer att samarbeta med oss så är det ett kvitto på att vårt engagemang i samhället, i kombination med det vi åstadkommer på basketplanen, gör skillnad för människor i Vätterbygden. Efter att ha blivit nominerad till ”Årets Idrottsprestation” i Jönköping 2018 i samband med Jönköpingsgalan nyligen, så känner vi dubbel glädje och dubbel stolthet, speciellt nu när samarbetsavtalet med Vätterhem är på plats. Det kommer hjälpa oss att kunna ta nästa steg både på och utanför basketplanen, avslutar Thomas Ekström.