Efter två veckors ”ledighet” från den vanliga träningen började vi försäsongsträningen för lite drygt en vecka sedan. Starten har innehållit både fysiska tester och individuell utveckling. Parallellt med detta är vi i full gång med truppen inför nästa år.

Högintensiva träningar

Från den 13 april har vi kört igång den individuella träningen med fokus på att utveckla den offensiva vapenarsenalen. Samtidigt bryter vi ner spelet i fokusområdena 3-3 kombinationer, 2-2 spel, 1-1 spelet och övertagsspel (2-1, 3-2). Fyra dagar i veckan kör vi detta fokus med hög intensitet ca 1 timme. Efter detta får spelarna själva arbeta med sitt eget spel och skytte. Målsättningen är att vi ska ge alla spelare en grym start på sommarperioden.

”- Följer spelarna planen och lägger ner både energi och fokus kommer det hända grejer fram till nästa säsong. Vill man ändra sitt spel eller ha större uppgifter i ett lag finns det ingen annan kur som hjälper än att faktiskt bli bättre. Bättre blir du av systematisk, klok och långvarig träning med rätt inställning och arbete.” säger Johan Enbom om träningsperioden som precis har inletts.

Landslag och DLT närmar sig

Redan i Valborg är det dags för landslagsläger för DU18 där både Hanna Käll och Anna Dahl blivit kallade. Anna har i samråd med landslagsledningen valt att fokusera på sin uppbyggnadsträning. Hanna blir alltså vår enda spelare på plats. Hela sex spelare jobbar med att ta plats till DLT i slutet på maj. Clara Eidstedt, Moa Nyberg, Emilia Hallgren-Gonzales, Sandra Hossaini och Julia Winther är med i DU18. Eira Borgh är med i DU16.

Stärka truppen

Samtidigt med all träning pågår också arbetet med nästa års Sparkstrupp. Vi vet att Danielle Elvbo haft en riktigt bra säsong och vill pröva på spel i Damligan. Hon har dock fått ett bud från oss som hon kommer överväga. Sandra Werner går ut gymnasiet, Ellinor Berglund har sökt utbildning på annan ort och Julia Bellander väljer att flytta hem till Täby. I övrigt hoppas vi på att behålla truppen från i år. Utöver detta tittar vi på att stärka truppen med både rutin och ”power”.

”- Även om vi är övertygade om att våra unga spelare kommer ta steg i sin utveckling behöver vi stärka truppen. Vi har kontakt med några riktigt spännande spelare. En fortsatt satsning behöver vara fylld av spelare som både vill och utstrålar energi samtidigt som de levererar bra basket. Några spelare från årets trupp kommer säkert lyfta sitt spel men vi behöver också fylla på med rutinerade spelare. Idrottsligt har vi fantastiska möjligheter.” säger Johan Enbom.

Vi vet att Embla Borgh kommer till verksamheten efter sommaren.

Vill man satsa och pröva på spel med Sparks går det att kontakta oss.