Under tisdagen nåddes vi av ett fantastiskt viktigt besked: Wetterbygden Sparks assisterande coach från fjolårssäsongen, Peter Johansson, fortsätter att bilda en synnerligen stark duo med Francisco Pinto även kommande säsong.

Peter Johansson har kommit att tillhöra något av de absolut bästa basketen i Vätterbygden kommit att uppbringa genom åren och är tillsammans med generationen födda 1998 den enda ledare på golvet som varit med på Sparks resa från allra första början. Med sin otroliga erfarenhetsbank och sin synnerliga unika analysförmåga i kombination med en personlighet som bokstavligen går hem i alla läger, så är det lätt att förstå att headcoach Francisco Pinto är smått lyrisk över att återigen få Peter Johansson vid sin sida:

– Jag är jätteglad att Peter valt att vara med oss även i fortsättningen. Hans blotta närvaro skapar en enorm trygghet i den miljö vi håller på och försöka skapa, en trygghet för spelarna men även för mig personligen. Peter är en annan sorts kommunikatör än vad jag är och det är därför jag tror att vi kompletterar varandra bra. Jag ser fram emot att få fortsätta ta del av Peters klokskaper, hans input och analyser är mycket värdefulla för mig, säger Francisco Pinto som själv nu går in på andra året som headcoach för Wetterbygden Sparks.

Peter Johansson kommenterar själv det faktum att det nu blir ytterligare en säsong tillsammans med coach Frasse och bästa tjejerna i Wetterbygden Sparks:

– Gångna säsong har varit fantastisk då Frasse virvlade in och drev gruppen på ett otroligt bra sätt och spelarna svarade upp, nästan förvånansvärt, strålande. Eftersom Frasse fortfarande hävdar att han gärna ser mig i ass coachrollen och därmed tror att jag kan vara till nytta blev det till slut omöjligt att inte haka på. Jag vet på vilket sätt Frasse fortsatt driva laget under försäsongen och hur spelarna anammat upplägget. Unga Sparks är ute på en speciell resa som jag fått förmånen att vara med från start och det är självklart otroligt spännande att få fortsätta följa turen från insidan.

– Mina många år i branschen till trots (tillsammans med många mycket kompetenta coacher/ledare) vill jag påstå att jag aldrig jobbat med en för helheten bättre coach/ledare än Frasse. När laget dessutom innehåller många spelare som jag haft förmånen att stöta och blöta mot under några säsonger och som jag kommit att både gilla som personer och respektera som basketspelare så förstår alla att det känns hedrande att få förtroendet och att det till slut egentligen inte fanns något alternativ, säger Wetterbygden Sparsk assisterande coach, Peter Johansson.