För alla som sympatiserar med Wetterbygden Stars kommer här glädjande nyheter: lagets senaste nytillskott, Waly Niang, har fått klart med arbetstillstånd och debuterar därmed redan under söndagens hemmamöte mot Eos Lund!

Den 21 år gamle och 207 cm långe senegalesen har nu befunnits sig i Sverige och Jönköping i drygt tio dagar och hunnit bekanta sig med både Jönköping och sitt nya lag, Wetterbygden Stars. Intrycken har, och är säkerligen fortfarande så, många under de här första dagarna vilket bland annat hunnit innebära en resa till huvudstaden tillsammans med sina nya lagkamrater under helgen som gick i samband med bortamötet med Djurgården Basket.

Utifrån det som visats upp under träningarna så kan vi omgående konstatera att Wetterbygden Stars i Waly Niang fått en spelare som kommer ta upp stor plats i tresekundersområdet, ett välkommet attribut till ett annars förhållandevis kortväxt hemmalag. Det faktum att han dessutom är vänsterhänt kommer säkert också bidra till att han upplevs som lite ”avig” av sina framtida motståndare.

Vad säger då huvudpersonen själv om det faktum att han nu drar på sig # 21 och springer ut på Huskvarna Sporthalls skinande parkett på söndag eftermiddag?

– Jag är självfallet exalterad över att saker och ting gått så pass snabbt som det gjort och att det gått bra. Nu börjar mitt nya arbete på allvar och det är klart att det ska bli spännande att representera min nya arbetsgivare och försöka bidra med det jag är bra på. Det finns talang i detta laget och jag känner mig inte på något sätt som en slags frälsare, jag är här för att komplettera ett redan starkt lag och förhoppningsvis bidra till att vi blir ännu starkare, säger Waly Niang inför debuten i Wetterbygden Stars.

Söndagens motståndare, Eos Lund, har haft det lite motigt på senare tid och förlorat fem utav lagets sex senaste matcher. Att laget besitter talang råder det dock inga betänkligheter kring när man tar en titt i laguppställningen och upptäcker en spelare som Gustav Sundström, en spelare som måste rankas som en av seriens absolut skickligaste spelare. Efter honom finns det en räcka spelare som ”any given day” kan göra livet surt för motståndaren, men där kanske kollektivet ändå är lagets styrka. Att Eos Lund är en motståndare som man gör bäst i att respektera från första uppkast vittnar ju inte minst lagets resultat mot Köping Stars på bortaplan om där man länge och väl pressade serieledarna, men till slut fick se sig besegrade med ett fåtal poäng.

Det finns alltså all anledning att ta sig till Huskvarna Sporthall under söndagen, inte minst för att se Waly Niang debutera för sitt nya lag, men också för att se hur l-a-g-e-t Wetterbygden Stars reagerar med en stor kropp i laguppställningen.

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Stars-Eos Lund
Söndagen den 10 december
Huskvarna Sporthall
17.00