Säsongen är inte ens färdigspelad för Wetterbygden Highlanders men här kommer en positiv nyhet för lagets supportrar: lagets ryggrad och stöttespelare No 1, Mathias Liljeqvist, har valt att acceptera en förlängning och kommer således även nästa år representera Vätterbygdens stolthet på herrsidan, Wetterbygden Basketball!

Mathias Liljeqvist har, i och med innevarande säsong, gjort sin andra sejour i bygden. Efter att ha tagit studenten på Sanda Basketgymnasium 2011 så spenderade han några år i Nässjö Basket innan han flyttade tillbaka till Stockholm för spel i Alvik Basket. Suget efter att åter få spela boll i Vätterbygden blev till slut för stort och 2016 var stockholmaren återigen tillbaka i ett av de vackraste ställena Sverige har att erbjuda och har snabbt blivit en stor favorit både internt och externt.

Mathias Liljeqvist är i dags dato 1,9 poäng/match ifrån att snitta en respektabel ”double-double” i Superettan (minst tio poäng och tio returer/match) men det är kanske framförallt i försvarsspelet han verkligen gjort avtryck under innevarande säsong.

Med en uppoffrade spelstil och med en arbetskapacitet på såväl som träning som match, har Mathias Liljeqvist bevisat att han är en faktor att räkna med på den nivå laget kommer tillhöra säsongen 2017-2018, Superettan. Många är dom motståndare som nämner hans namn med den största respekt och när det nu står klart att han väljer spel i Wetterbygden Basketball kommande säsong så är det säkerligen inte bara föreningens sportchef, Dennis Aulander, som jublar inombords utan även de utifrån som kommit och sympatisera med Wetterbygden Basketball:

– För oss i Wetterbygden Basketball är detta en stor dag. I mina ögon tillhör Mathias Liljeqvist det absoluta toppskiktet Superettan har att erbjuda och då vet vi att det finns många duktiga och kompetenta spelare där ute. Matte är professionell ut i fingerspetsarna och betyder enormt mycket för vår unga organisation bara genom sitt sätt att vara, både på träningar och under matcherna. Med Mathias Liljeqvist har vi på alla sätt och vis lagt en monumental pusselbit i det som inte har någon annan ambition från organisationens sida än att bli något riktigt stort, vackert och slagkraftigt Wetterbygden Basketball på herrsidan, säger en glad Dennis Aulander.

Mathias Liljeqvist kommenterar själv det faktum att det nu blir ytterligare minst ett år i Wetterbygdens färger:

–  Jag har valt att stanna då Wetterbygdens ambitioner inför nästa säsong känns väldigt spännande och inspirerande. Jag har en klubb som tror på mig och vill fortsätta att satsa och ge mig chansen. Med det sagt hoppas jag att, efter vi avslutat denna säsong så starkt som möjligt, att vi snabbt kommer in i nästa säsong och fortsätta bygga upp basketen i Jönköping. Det kommer bli ett roligt år för både mig, klubben och för alla som sympatiserar med oss inom Jönköpingsområdet. Jag trivs jättebra i Jönköping och hoppas kunna bidra så mycket som möjligt till lagets framgångar även nästa säsong, säger Mathias Liljeqvist.

Fakta Mathias Liljeqvist # 2

25 år
195 cm
Small forward
Nyligen förlängt kontraktet med Wetterbygden Basketball