Oktober är normalt sett en månad för en intensiv och härlig period basketmässigt i Svenska Basketligan (SBL), dam men även en månad där SBL dam och dess klubbar tillsammans gör en insats för forskningen kring cancer.

Rosa Oktober har blivit en tradition i SBL dam där alla ligaklubbar på olika sätt uppmärksammat och samlat in pengar till kampen mot bröstcancer. Att oktober är rosa har både syntes och uppmärksammades i klubbarnas kommunikation och respektive matcharrangemang. För Wetterbygden Sparks del innebar att det bland annat att vi fick ta del av en rafflande duell döpt till ”Den Finska Duellen” mellan lagkamraterna Sandra Karsten och Ninni Salmi där nämnda duell gick ut på att skjuta i flest trepoängare på en minut.

Utöver ovan så spelades det även specifika ”Rosa-Oktober-matcher” där våra fantastiska samarbetspartners skänkte x antal kronor per satta trepoängare. Totalt samlade Wetterbygden Basketball in 10 205 SEK under Rosa Oktober, en summa som överlämnades till Bröstcancerförbundet i Jönköpings län under måndagskvällen i samband med den TV-sända matchen mellan Wetterbygden Sparks och Norrköping Dolphins.

Wetterbygden Basketball skulle vilja rikta ett STORT TACK till –  !NSATT, Callo Sintermetall och LOFT Reklambyrå för betydelse insatser under kampanjen!