Nu står det klart att Länsförsäkringar Jönköping väljer att samarbeta med en av de alltmer klart lysande aktörerna på Jönköpings idrottshimmel i form av Wetterbygden Basketball med inriktning mot damlaget, Wetterbygden Sparks.

Länsförsäkringar Jönköping har funnits i Jönköpings län sedan 1839. Länsförsäkringar Jönköpings marknad är Jönköpings län förutom kommunerna Habo och Mullsjö. Som lokalt bolag finns man nära sina kunder och kan lägga kraft på att lära känna deras specifika behov och förutsättningar. Viktigt för Länsförsäkringar Jönköping är den personliga relationen till sina kunder som också är dess ägare.

Länsförsäkringar Jönköping har sitt huvudkontor på väster i Jönköping. Man har också lokala bank- och försäkringskontor i Nässjö, Tranås, Vetlanda och Värnamo. Därutöver finns nio närservicekontor på olika orter i länet som bemannas av sina anknutna försäkringssäljare. Länsförsäkringar Jönköping erbjuder en helhetslösning för privatekonomi, med alltifrån försäkringsskydd till bankärenden, bolån, fastighetsförmedling och pension. Ett lika komplett koncept har man för lantbruksföretag och alla tänkbara typer av småföretag. För de större företagen i länet skapar man skräddarsydda lösningar baserade på sin lokala organisation inom försäkring och pension. Länsförsäkringar Jönköping samarbetar med näringslivet i Jönköpings län samt med Högskolan i Jönköping – på detta sätt vill man engagera sig i samhället men också vara en attraktiv arbetsgivare.

https://www.lansforsakringar.se/jonkoping/privat/

Ida Severin är chef för hållbarhet & kommunikation på Länsförsäkringar Jönköping och säger så här apropå varför man nu valt samarbete med just Wetterbygden Basketball:

– Vi har valt att samarbete med Wetterbygden Basketball eftersom de blandar en fokuserad elitsatsning med ett stort samhällsengagemang som är bra för lokalsamhället. Vi tror på att stötta föreningar som sitter på nätverken till ungdomar som behöver stöttning och en meningsfull fritid och på så vis är med och ökar tryggheten lokalt. Dessutom är det väldigt roligt med en klubb som satsar stenhårt på sitt damlag och ger dem de bästa förutsättningarna för att prestera, säger Ida Severin.

Även från Wetterbygden Basketballs general manager, Thomas Ekström, är det glada toner en dag som denna:

Vi är oerhört stolta och glada att vi får med ännu en stor aktör i Vätterbygden med omnejd som vill vara med och stötta vårt damlag på vår resa mot att bli ett etablerat lag i Svenska Basketligan, SBL. Länsförsäkringar Jönköping visade redan tidigt i våra kontakter att man ville prioritera vår damsatsning. Man var dock lika tydlig med att vi behöver fortsätta ta vårt ansvar genom vårt samhällsengagemang, framförallt mot dom i vår vackra Vätterbygd, som har det tufft i dagens samhälle. Detta fleråriga avtal ger oss möjligheten att fortsätta stärka förutsättningarna för Wetterbygden Sparks och för detta är vi oerhört tacksamma, säger Thomas Ekström.