I helgen så springer faktiskt Wetterbygden Basketball och Eos Lund på varandra dubbelt upp. Först ska Wetterbygden Stars ner till Eoshallen för möte med ett lag som för några veckor sedan betvingade självaste Djurgården Basket just på hemmaplan nere i Lund. På söndag är det sen dags för Wetterbygden Sparks att välkomna Eos Lund välkomna till Sandahallen för match i Superettan dam.

Vi har nästan tappat bort räkningen på vilken gång i ordningen det nu är Wetterbygden Stars och Eos Lund matchar upp mot varandra denna säsong. Oavsett hur många gånger det är, så har Wetterbygden Stars alltid lyckats att dra den längsta stickan och detta skulle man ju kunna tolka på några sätt: håller man på Eos Lund så skulle man ju kunna hävda att ju fler matcher man spelar, ju närmre kommer man den där segern. Sympatiserar man med Wetterbygden Stars så är det naturligt att dra slutsatser om att Eos Lund är ett lag som verkar passa Stars bra, i alla fall hitintills.

Att Eos Lund är ett ”obehagligt” lag står utom alla tvivel och det grundar vi inte bara på det faktum att man besegrat Djurgården Basket. Några omgångar efter den bravaden hade man även AIK Basket ”på gaffeln” vilket bevisar att man är både trygga och starka på hemmaplan i Eoshallen,  en varning är därför i allra högst grad på sin plats för headcaoch Balibrea och hans mannar i Wetterbygden Stars.

När Sparks på söndag spelar näst sista hemmamatchen i Superettan är det inte för utan att det för gamla ”Sandinister” sker med en viss känsla av nostalgi. Matchen spelas nämligen i Sandahallen, där så många lektionstimmar genomförts och hemmafighter spelats i de gamla Sandalinnena.

Självklart inte den optimala hallen att spela matcher på denna nivån i, men för en enstaka matchs skull blir det ändå ett kärt återseende såvitt gäller matchspel. Träningsmässigt är vi dock väl inkörda i hallen.

Motståndet står Eos Lund för, ett lag som var höstens stora positiva överraskning i Basketettan. Man startade också spelet i Superettan starkt med att besegra KFUM Central, men därefter har det gått tyngre. Eos Lund mönstrar ett ungt lag med bl. a. fyra spelare som är dubbellicensierade och till och från spelar med Eos Lunds lag i Basketligan dam. Under Superettanspelet är det Sofie Ljungcrantz, en av spelarna med dubbellicens, som varit den främste aktören med bl. a. ett snitt på 16 poäng/match.

Rent allmänt är dock både poänggörande och speltid ganska jämnt fördelat då det finns flertalet spelare med poänggörarkapacitet. Bl. a. känner vi igen, och välkomnar åter till Sandahallen, Andrea Bolstad Raa som är väl inskjuten på korgarna i hallen.
Sparks äntrar Sandahallen som nykvalificerade för ligakval.

Låt oss hoppas att detta faktum kan bidra till en fartfylld och underhållande föreställning. Vi är ju inte nöjda ännu; bra som vi vill ska bli ännu bättre!

FEEL THE ACTION!

Eos Lund-Wetterbygden Stars
Lördagen den 3 mars
Eoshallen
14.30

Wetterbygden Sparks-Eos Lund
Söndagen den 4 mars
Sandahallen
14.00