Då har tiden kommit för Wetterbygden Highlanders att göra bokslut gällande säsongen 2015-2016 och man gör det genom att under lördagen välkomna Köping Basket för att sen på söndagen ta sig an RIG Mark, bägge matcherna ”hemma” i Sandahallen.

Ni vet redan sedan tidigare att Wetterbygden Highlanders redan kvalificerat sig för spel i Basketettan 2016-2017 och kan därmed spela helt utan press dessa bägge återstående matcher. Självfallet kommer det naturligtvis fortfarande finnas en ”interna krav” på att stämpla in till respektive match med ambitionen att hela tiden försöka ta varje tillfälle i akt till förkovran.

Köping Basket har av någon anledning kommit och bli någon form av ”önskemotstånd” för Highlanders. Lagen har möts två gånger hittills denna säsong och bägge gångerna har Highlanders kommit ifrån respektive match med det rosa protokollet under huvudkudden efteråt, räkna därför att det kommer ett bortalag till Sandahallen under lördagen laddat till tänderna för att ”visa vart skåpet ska stå”.

Drygt ett dygn senare är det sen dags att definitivt ta farväl av tävlingssäsongen 2015-2016 när RIG Mark kommer tillbaka till Sandahallen efter förra helgens besök i samband med USM Final Four. RIG Mark har verkligen gått framåt den senaste tiden och framstår mer och mer som det formstarkaste laget i hela serien och förfogar över några av seriens nu ”hetaste” spelare. Det står 1-1 i lagens interna möten, så även om det rent ”resultat/tävlingsmässigt” inte finns så mycket att spela om, så ligger det en hel del prestige i potten gällande vem som kan räkna in inbördesmöten till sin favör.

I Wetterbygden Highlanders saknas några spelare samtidigt som detta innebär att andra spelare nu får chansen att kliva fram och ta för sig för att (be)visa att de är spelarna att satsa på inför framtiden.

Uppkast i helgen enligt följande:

16 april kl. 16.00 Wetterbygden Highlanders vs Köping Basket

17 april kl. 14.00 Wetterbygden Highlanders – RIG Mark

Bägge matcherna i Sandahallen.