Nu på lördag är det så äntligen dags för det som många Highlanders-spelare gått och väntat på nu i drygt en vecka: dels möjligheten till revansch på förra helgens bottennapp i Köping och dels möjligheten till revansch på det lag som Highlanders faktiskt inte lyckades besegra under hela fjolåret trots tre försök, Helsingborg Basket.

För Wetterbygden Highlanders gäller det som sagt att studsa tillbaka direkt efter förra helgens ”mindre starka” insats uppe i Västmanland och ska man tro Highlanders tränare, Dennis Aulander, så är den matchen nu förpassad till papperskorgen:

– På den här nivån så är det hela tiden en balansakt på hur mycket man ska älta det som varit eller försöka fokusera på det som komma skall. Vi vet exakt hur vi såg ut uppe i Köping och är inte något som någon behöver påminna oss om. Vi brinner av revanschlusta samtidigt som vi är fullt medvetna om att det kommer bli allt annat än enkelt att åka ner till GA-hallen och vinna på beställning. Det vore direkt korkat av oss att inte ta oss an den här matchen på det mest ödmjukaste sätt vi kan komma på med tanke på historien lagen emellan, inte minst med tanke på ifjol, säger Dennis Aulander.

För att lyckas besegra Helsingborg Basket så kommer naturligtvis försvarsspelet bli en av nycklarna och inte minst då att klara av att försvara sin egen trepoängslinje. Helsingborg Basket vet nämligen vart ”rören” till korgarna är placerade i sin egen hemmahall och det är också svårt att säga att det är just någon specifik spelare som man bör ha koll på i det avseendet, istället är känslan att i princip a-l-l-a både kan och får skicka upp lädret av den nye headcoachen i Helsingborg Basket, Martin Fastberg.

Vi hör Dennis Aulander igen:

– Jag kan bara hålla med. Helsingborg Basket är ett extremt farligt lag om de får sänk utifrån eftersom man kanske inte är lika starka i spelet under korgarna. Vi behöver helt enkelt få stopp på deras offensiv. Lyckas vi med det så fredar vi inte bara vår egen korg utan kommer dessutom få möjlighet att göra det jag tycker vi är bäst på: löpa i offensiv transition. Det börjar bli hög tid för den här upplagan av Highlanders att ”walk the talk” i försvarsspelet och jag har svårt att tänka mig att det skulle finnas en större och mer motiverande utmaning än Helsingborg Basket nere i Helsingborg i det avseendet, avslutar Dennis Aulander.

I Helsingborg Basket hittar vi gammalbekanting i form av Jacob Enarsson som valde att återvända hem till sina rötter i nordvästra Skåne efter tre år på Sanda Basketgymnasium. En spelare som Wetterbygden Highlanders absolut gör bästa att hålla ett extra öga på är hemmalagets Anton Persson som inlett säsongen lika starkt som han avslutade HU 16 EM i somras.

Matchstart mellan Helsingborg Basket och Wetterbygden Highlanders är kl. 14.30 nu på lördag i GA-hallen, Helsingborg.