På söndag är det dags för Wetterbygden Highlanders att äntra hemmaparketten och man gör det uppe i Sandahallen mot det nordligaste laget Superettan har att erbjuda i form av LF Future från Luleå.

Matchen på söndag innebär lagens andra matcher i årets Superettan, detta efter att Wetterbygden Highlanders förlorat sin första match mot Djurgården Basket på bortaplan helgen som gick medan söndagens gäster i Sandahallen faktiskt begår sin premiär under lördagen (dagen innan matchen mot Wetterbygden Highlanders) mot Högsbo Basket i Göteborg.

Söndagens gäster här i Vätterbygden har förstärkt laget lagom till uppkast i Superettan när publikfavoriten hemma i Luleå, Tresor Saya, gör en bejublad comeback i laget som kom på tredje plats i Basketettan norra. Dessutom har man lyckats övertyga David Jallow om Luleå stads förträfflighet i allmänhet och LF Futures organisation i synnerhet när denne nu bestämt sig för att lämna Umeå Bskt (det stavas så av någon anledning) i Basketligan herr och flytta de dryga 30-40 milen norrut för spel i Superettan. LF Future är ett lag som formligen kryllar av kompetenta guards och med spelare som Erik Edin, Brian Curry, Robel Gebremeskel och inte minst: Caleb Musie så lär trepoängarna hagla tätt (LF Future snittade 35 (!) trepoängare/match i Basketettan före jul) uppe i Sandahallen på söndag.

Den intressantaste duellen av dom alla är dock den mellan lagens respektive headcoacher.

Under nästan ett helt decennium var Jim Enbom och Dennis Aulander lagkamrater, och en stor bidragande orsak, till att Plannja Basket blev så framgångsrika som de till slut blev. Plannja Basket tog onekligen basketsverige med storm slutet 90-tal och början 2000-tal vilket inte minst resultaten från denna period vittnar om, eller vad sägs om sju av tio SM-guld under åren 1997-2007

Både Jim Enbom och Dennis Aulander hade kanske sina främsta vapen i det offensiva spelet även om Jim Enbom i slutet av sin spelarkarriär även fick uppdrag som gick ut på att minimera utrymmet för motståndarlagens bästa anfallsspelare. Nu möts dom för första gången i rollen som headcoacher för var sitt Superettan-lag och det är en uppspelt hemmacoach i form av Dennis Aulander vi får tag i så här 48 timmar innan match:

– Det är klart att det känns lite extra pirrigt. Dels att få coach mot ”Jigga” som jag hyser den största respekt för både som människa, spelare och coach. Mest uppspelt är jag för att detta är vår förenings första hemmamatch i Superettan herr någonsin vilket känns oerhört stimulerande. Vi hoppas kunna visa upp stolta basketspelare och ett ännu stoltare hemmalag samtidigt som jag också hoppas att det kommer finnas utrymme för spelare och ledare att faktiskt njuta över det faktum att vi faktiskt är på den här nivån nu och tävlar med vår produkt. Det är något som hela vår organisation borde känna stolthet över. 

– Vi är fullt medvetna om att LF Future blir allt annat än enkelt. Denna matchup skiljer sig monumentalt jämfört med den förra helgen mot Djurgården Basket då helgens motståndare är ett mer guardorienterat lag. För oss kommer mycket handla om att försvara trepoängslinjen eftersom i princip alla spelare i deras lag kan och kommer skjuta mittbena på oss annars, säger Dennis Aulander.

Övriga matcher i helgens Superettan herr innebär som sagt att LF Future spelar mot Högsbo Basket på lördag, att Trelleborg Pirates siktar mot att förlänga sin svit av hemmasegrar i Liljeborgsskolan till 20 stycken i rad när Köping Basket kommer på besök medan Alvik Basket sen avslutar helgen genom att ta emot AIK Basket hemma på Åkeshov i ett stekhett Stockholmsderby.

Wetterbygden Highlanders-LF Future tar start kl. 14.00 uppe i Sandahallen, Huskvarna på söndag och du är naturligtvis välkommen att bevittna denna historiska händelse när föreningen för första gången i historien bjuder in till match i Superettan herr!

Varmt välkomna!