Lördagens bortamatch i Stockholms södra förorter blev en riktig nagelbitare efter att Wetterbygden Highlanders hämtat in ett tiopoängsunderläge efter tre spelade perioder och som faktiskt också hade ledningen med tre poäng med bara 20 sekunder kvar av matchen men där en trepoängare från hemmalaget tog matchen till förlängning, en förlängning som bortalaget tyvärr förlorade med fem poäng och därmed också matchen med totalt 96-91…

Både Huddinge Basket och Wetterbygden Highlanders kom till spel med en hel del i potten där framförallt hemmalaget fortfarande inte säkrat nytt kontrakt till 100 %. Även om det ser lite ljusare ut för Wetterbygden Highlanders så får laget, efter dagens förlust, fortsätta vänta några veckor innan vi kan konstatera att nytt kontrakt är klart.

Dagens match startade lite trevande åt bägge håll där lagen framförallt hade det svårt att få bolluslingen i korgen och som ”lök på laxen” så kombinerar Highlanders detta faktum med ett par forcerade misstag. Ändå är det bortalaget som leder efter tio spelade minuter och mycket glädjande så är det försvarsspelet (precis som man pratade om inför matchen, att det måste upp en nivå gentemot tidigare matcher) som är den viktigaste ingrediensen i denna 18-15-ledning.

Under Q2 presenterar sig så hemmalagets Sakariya Jamaal genom att skicka i ett par projektiler från nedre delen av stan vilket i sin tur innebär att hemmalaget vänt på den berömda steken och går till halvtidsvila i ledning med två poäng, 39-37.

Den tredje akten skulle visa sig bli den svagaste rent resultatmässigt för Wetterbygden Highlanders och den stora anledningen till detta stavas Martin Hyberg (matchens längsta, tyngsta och största spelare) som under denna period agerar JÄTTE under Highlanders korg med förhållandevis enkla put backs som följd, underläge med tio poäng inför fjärde perioden, 59-69.

Bortalaget har inte på långa vägar gett upp detta och den som tror allra mest i fjärde perioden är Johan Ganstrand som ett tag där bokstavligen talat går på vatten. Med fem (!) raka trepoängare så är han den största anledningen till att det helt plötsligt är match igen, ja, till och med så pass mycket match att bortalaget har ledningen med tre poäng med bara 20 sekunder kvar att spela innan det, tyvärr, är dags för Mr Jamaal att äntra handlingen igen.

I dessa sekvenser av matcherna, ja, vi skriver matcherna i pluralis för det är inte första gången Highlanders nu hamnar i denna situation under säsongen, så måste man lära sig att fatta klokare beslut än att låta motståndarnas bästa spelare först f-å bollen och sen c-h-a-n-s-e-n att skjuta densamma, i synnerhet inte en trepoängare när man just leder med tre poäng och dessutom har råd att foula en gång (bara tre lagfoul vid det aktuella tillfället)….83-83 och förlängningen är ett faktum.

Även förlängningen inleds med en trepoängare för hemmalaget (ja, ni vet vem vid detta laget) och från den starten hämtar egentligen sig aldrig Highlanders trots en del tappra försök, förlust till slut med 96-91.

Johan Ganstrand är redan nämnd med sitt vassa skytte.

Även Edin Hanusa (två poäng från en double-double), Simon Granado-Lindqvist (spelade upp sig ju längre matchen gick och satte ett par tuffa skott i upphämtningen i Q4) och Jonathan Peleg (ständigt orosmoment för hemmalaget) förtjänar ett omnämnande i dagens match som dessutom var lagets sista (förhoppningsvis) bortamatch för säsongen.

Återstår gör två hemmamatcher helgen 16-17 april i form av Köping Basket och RIG Mark.

Fram till dess får vi snällt avvakta andra resultat innan vi kan titulera oss Basketettan-lag även nästa säsong eller om vi behöver vinna minst en match till under redan nämnd helg.