Äventyret i Superettan för Wetterbygden Highlanders fortsätter nu på söndag när laget gästas av serietrean, Trelleborg Pirates. Söndagens gäster nere i Huskvarna Sporthall har inlett Superettan på ett minst sagt övertygande sätt då man i tur och ordning förpassat lag som Högsbo Basket, Köping Basket och Alvik Basket hem till respektive ort med endast gul färg på protokollet.

Wetterbygden Highlanders kommer i sin tur till spel med tre raka nederlag efter att ha avklarat de två förmodade tuffaste bortamatcherna Superettan har att erbjuda, de mot AIK och Djurgården. Däremellan förlorade man även den enda hittills spelade matchen på hemmaplan mot ett synnerligen skarpskjutandes LF Future från Luleå.

Vi får väl därmed anta att det är ett både revanschsuget och motiverat hemmalag som äntrar parketten nere i Huskvarna Sporthall sent på söndag eftermiddag, eller vad säger du, Dennis Aulander, headcoach för Wetterbygden Highlanders:

– Ja, inte minst revanschsugna efter den mindre bra insatsen mot LF Future senast vi fick chansen att visa upp oss inför våra egna supportrar. Att förlora på bortaplan mot AIK och Djurgården är inget att skämmas över, det är det fler lag som kommer att göra. Nu möter vi ett lag som onekligen har häng på toppen och jag gissar att det vill fortsätta på den inslagna vägen som de har inlett Superettan på. Vi står på alla sätt och vis inför en monumental utmaning även nu på söndag och jag tror att det börjar gå upp ett ljus för alla involverade i Wetterbygden Basketball att detta är en synnerligen tuff serie, här finns inget som ens andas ”enkelt”, säger Dennis Aulander.

Trelleborg Pirates förfogar över några av Superettans absolut främsta vapen i Papy N’diyae och John Fitzgerald som tillsammans snittar 50, 3 poäng/match på de tre inledande matcherna, hörde vi respekt någon? Man har även adderat en grek vid namn Alexandros Sarikas som kommer tillföra värdefull rutin och i laget finner vi även två gamla bekantingar i form av Alexander Nilsson och Johannes Höök som bägge representerat Sanda Wolves när det begav sig.

Dennis Aulander verkar förfoga över en full trupp med en träning kvar innan matchstart med ett undantag: Andreas Rudensten har meddelat att han avser att ta en time-out från basketen och finns därmed inte längre tillgänglig för laguttagning.

Matchen mellan Wetterbygden Highlanders och Trelleborg Pirates spelas alltså nu på söndag kl. 17.00.

Varmt välkomna!