Wetterbygden Highlanders resa mot basketens finrum, Superettan, rullar på söndag vidare genom hemmamatch mot jumbon Höganäs Basket. Söndagens gäster inne i Idrottshuset, Arenan är det enda laget i Basketettan södra som fram tills dags dato ståtar på noll segrar, men låt er inte luras: i laget finns det både rutin och muskler så att det räcker och blir över.

För Wetterbygden Highlanders innebär matchen på söndag mot Höganäs Basket att man tar sikte på den andra av totalt fyra raka hemmamatcher under perioden november-december. Fortfarande finns det hopp gällande deltagande i Superettan för Highlanders, men det förutsätter att Höganäs Baskets nolla i vinstkolumnen är intakt även efter söndagens drabbning inne i Jönköping.

Dennis Aulander, Wetterbygden Highlanders headcoach, kommenterar söndagens motståndare på följande sätt:

– Höganäs Basket är seriens ”lynnigaste” lag. Här har vi att göra med ett lag som kan skicka i fem raka trepoängare för sekvensen efter dra på sig fem tekniska fouls. Att det är ett lag med stora tekniska kvaliteter råder dock inga tvivel om. Däremot kanske de inte är seriens mest vältränade lag och det ska vi försöka utnyttja genom att sätta hög press från första uppkast, säger Dennis Aulander.

Söndagens match mellan Wetterbygden Highlanders och Höganäs Basket spelas som sagt inne i Idrottshuset, Arenan och är en arena som Wetterbygden Highlanders har goda minnen från sedan fjolåret. Här visade sig hemmalaget vara oerhört svårslagna och det är klart att alla som sympatiserar med Highlanders hoppas att den ”sanningen” ska kvarstå även denna säsong.

Det är nu matcherna börjar gälla som allra mest och vi hoppas naturligtvis att många kommer till Idrottshuset, Arenan på söndag för att stötta killarna i deras jakt på Superettan – uppkast 17.00!