Efter diverse skumtomtar, ansenliga liter julmust och rymdraketer så är det nu äntligen dags för allas våra favoriter i Wetterbygden Highlanders att äntra gummimattan inne i Idrottshuset, Arenan igen! Första matchen på det nya året kommer spelas mot Huddinge Basket och räkna med att det är ett revanschsuget Highlanders som kommer till spel efter att ha förlorat första mötet (79-82) lagen emellan tidigare i höstas uppe i Stockholm.

Fortsättningsserien i Basketettan, och i synnerhet den södra serien där Highlanders huserar, lär bli ett riktigt getingbo för att undvika de fyra sista platserna i serien (RIG Mark räknas bort i den totala sammanställningen vilket egentligen innebär de tre sista platserna) som innebär kvalspel mot hugande spekulanter från div II, för inte har det väl undgått någon i basketsverige att det rustas betänkligt i diverse ”fotbollsföreningar” i vår huvudstad för avancemang upp i Basketettan…

Wetterbygden Highlanders förutsättningar inför den första matchen hade både kunnat vara bättre och sämre. Bättre i den bemärkelsen att vi hade kunnat haft några träningar till i kroppen som lag betraktat och sämre för att vi hade kunnat vara sjukare/mer skadade än vad som är fallet (peppar, peppar).

Vår målsättning med vårsäsongen kan inte vara någon annan än att försöka spela till oss ett nytt kontrakt. För att klara av det behöver vi fortsätta som vi avslutade höstsäsongen där vi verkligen lyckades med att sätta tryck i försvarsspelet vilket i sin tur ledde till förhållandevis ”enkla” poäng framåt (om det nu finns några sådana i den här serien?!)

Hur som helst: fantastiskt roligt att vi är igång igen och som vanligt vet ni vart det händer: Idrottshuset, Arenan, söndagen den 10/1 kl. 14.00.

Varmt välkomna – vi behöver er!