Efter bara drygt tio dagar tillsammans så är det upp till bevis omgående för Wetterbygden Highlanders när man under tisdagskvällen beger sig de dryga fem milen ut till Höglandet för säsongens första träningsmatch mot fjolårssensationen i Basketligan herr, Nässjö Basket.

Nässjö Basket i sin tur inledde träningsspelandet redan i fredags när lagets gästades av Highlanders kommande motståndare i Basketettan, Högsbo Basket. Bortalaget Högsbo Basket från Göteborg visade omgående att man blir att räkna med även i årets seriespel (laget/föreningen var ju egentligen ”bara ekonomi” bort från att i år tillhöra Basketligan herr) då man förvisso föll med fyra poäng, men ändå visade prov på kvalitéer, i synnerhet under matchens andra hälft som man vann med 16 poäng.

För Wetterbygden Highlanders innebär alltså matchen ett första tillfälle att i första hand försöka ta reda på vart laget befinner sig både fysiskt, taktiskt, tekniskt och mentalt. Med en rad nya spelare i årets upplaga av Wetterbygden Highlanders så är morgondagens resultat sekundärt. Vad som däremot är av största vikt blir att ta reda på blir hur intentionerna i spelet ser ut och då framförallt: hur pass mycket har laget och dess individer börjat lära känna varandra på plan?

Headcoach Dennis Aulander ger sin syn på morgondagens fight ute i Nässjö Sporthall:

Några saker är viktigare än andra i morgon. Jag vill se ett Highlanders gå ut där på parketten och inte håller tillbaka någonting, istället önskar jag få coacha ett modigt lag som står upp och tar kampen oavsett vad som händer eller vad som står på resultattavlan. Jag hoppas också få se intentioner i vårt spel som vi kan ta med oss hem från Nässjö och fortsätta bygga vidare på, för en sak måste vi ha klart för oss: vi är mitt uppe i en uppbyggnadsprocess och det måste vi ha tålamod med, i synnerhet när man funderar över det faktum att bara sex av 19 spelare i bruttotruppen är detsamma som under fjolåret .

– Det är alltid så att man önskar mer och bättre förberedelser men för oss är det bara att gilla läget. Vi är ett oerhört talangfullt lag sett till spelare för spelare, men alla som någon gång kommit i kontakt med basketsporten vet att det sällan hjälper om man inte har förmågan att spela ihop som ett lag. Mer än något annat i morgon önskar jag därför se oss uppträda som ett l-a-g och därmed implementera något som jag är övertygad om kommer bli ett måste för oss när väl seriespelet sen startar första helgen i oktober, säger Dennis Aulander.

Nässjö Basket aviserar att det är fri entré i Nässjö Sporthall i morgon kväll och för er som avser att komma förbi och kika på matchen så börjar den kl. 19.00.