Wetterbygden Highlanders fortsätter formera styrkorna inför nästa säsong och senast att ansluta till laget är ingen mindre än Tanju Yulman som under fjolårssäsongen tillhörde Nässjö Basket i Basketligan herr. Tanju Yulman har signerat ett ettårsavtal med Wetterbygden Highlanders.

Tanju Yulman har, precis som sina lagkamrater som också signat i veckan, Johan Ganstrand och Albin Häll-Eriksson, sina rötter på västkusten, närmare bestämt i Varberg. Tanju har hunnit representera olika föreningar på olika nivåer under sin resa till toppen av svensk herrbasket och var alltså nu senast en viktig pusselbit i roteringen för Nässjö Basket och succécoachen där, Raul Jimenez i samband med att laget under våren nådde kvartsfinal där Borås Basket till slut blev för svåra.

Med studierna placerade i Jönköping ytterligare något år, i kombination med den satsning som nu presenteras på herrsidan i Wetterbygden Basketball, föranledde dock Tanju att nu ta steget tillbaka ner i Basketettan. Tanju Yulman förklarar själv sitt karriärsval:

– För det första så känns det enormt stimulerande att inleda min första säsong med Wetterbygden Highlanders och det är väl inget att hymla om att jag attraherades av det faktum att vi nu verkar få ihop ett slagkraftigt lag och kan försöka ta sikte på högre placeringar än vad som kanske varit fallet tidigare.

– Kombinationen av den här satsningen, mina studier och att få chansen att jobba med Dennis gjorde till slut att detta känns som den bästa helhetslösningen för mig. Jag är här för att jag hoppas fortsätta utvecklas inom basketen och för att förhoppningsvis vara en viktig pjäs för att laget ska kunna nå sina mål. Jag kommer göra allt i min makt för att vi ska lyckas, säger Tanju Yulman.

För headcoachen i Wetterbygden Highlanders, Dennis Aulander, innebär torsdagens besked en monumental boost inför det fortsatta arbetet med att mobilisera ett slagkraftigt lag till hösten:

– Med Tanju i laget får vi en spelare som vet vad detta handlar om. Jag har stora förväntningar på honom, dels på plan naturligtvis, men kanske ännu mer av plan i form av ett starkt ledarskap gentemot sina yngre lagkamrater.

– Vi har nu en solid grund på position 2-3 i form av ”the three Amigos” från Varberg och det känns naturligtvis hur bra som helst, speciellt med tanke på att vi fortfarande bara befinner oss i juni månad. Nu ska vi försöka krydda denna uppställning även på de andra positionerna, lyckas vi med det så är jag övertygad om att vi kommer ha något stort på gång, säger Dennis Aulander.