Efter seriepremiären förra helgen uppe i Stockholm mot, i tur och ordning Telge Knights och Huddinge Basket, så är det nu dags för Wetterbygden Highlanders att inta parketten nere i Huskvarna Sporthall för möte mot ett ungt och entusiastiskt Lobas Basket.

Wetterbygden Highlanders fick förra helgen en kanonstart på årets seriespel när som sagt både Telge Knights och Huddinge Baskets slogs tillbaka på bortaplan. Bägge matcherna påminde mycket om varandra i den bemärkelsen att det skulle dröja en bit in i den sista perioden innan Highlanders kunde göra det som skulle visa sig vara segerrycket, en styrka naturligtvis att vara som bäst när allt är till att avgöras.

Nu väntar Lobas Basket som i sin tur föll i sin seriepremiär på hemmaplan nere i Lomma mot en av seriefavoriterna, Högsbo Basket. Lobas Basket spelar som alltid en fartfylld och frejdig basket men lider en del av att ha tappat de senaste säsongernas stora dirigent på bakplan, vi tänker naturligtvis på Jesper Wennerholm som numera representerar, ja, just det: Wetterbygden Highlanders.

Nytt för i år i hemmalaget är även det faktum att Highlanders kommer spela vissa av sina hemmamatcher i Huskvarna Sporthall medan återstoden fortfarande kommer gå av stapeln inne i Idrottshuset, Arenan där laget var så framgångsrika under fjolåret. Att spela vissa hemmamatcher i Huskvarna Sporthall är dock inget som lagets headcoach, Dennis Aulander låter sig nedslås av, snarare tvärtom:

– Absolut inte. Huskvarna Sporthall är en av de mest gedigna baskethallarna svensk basket kan erbjuda och hela laget ser fram emot att spela där även om vi vet att vi är starka inne i Idrottshuset, Arenan. För oss gäller det att göra även Huskvarna Sporthall till en ointaglig borg. Oavsett vart vi spelar så ska det göra ont att spela mot Wetterbygden Highlanders på vår hemmaplan, här är det vi som dikterar villkoren och ingen annan. Jag ser fram emot den processen det innebär att bygga upp den mentaliteten, säger Dennis Aulander.

Som bekant spelar Wetterbygden Highlanders en hel del på bortaplan inledningsvis av årets Basketettan. Av de sju första matcherna så är hela sex stycken på bortaplan något som Dennis Aulander kommenterar på följande vis:

– Det är bara att gilla läget, vårt fokus ligger på det vi kan påverka. Det är inte synd om oss för att vi inleder på bortaplan utan vi ser istället till att fokusera på att vinna dessa matcher och förra helgen tycker jag var ett kvitto på det. Lyckas vi med den inställningen så kommer vi ju för eller senare att spela hemma och det är klart att det är en kittlande tanke att ha klarat av dessa bortamatcher på ett tillfredsställande sätt för att sen återvända hem. Med x antal segrar på bortaplan, ett självförtroende på topp och hemmaplansfavör tre matcher i rad innan jul, vem ska kunna stoppa oss då, frågar sig Dennis Aulander.

Hemmalaget kommer till spel med fullt manskap vilket betyder att Andreas Rudenstens fot (stukning förra veckan) verkar hålla för både träning och match.

Matchen mellan Wetterbygden Highlanders och Lobas Basket börjar 17.00 i Huskvarna Sporthall och matchbiljetter köper ni på plats!

Varmt välkomna!