På lördag beger sig Wetterbygden Highlanders till Köping för den kanske tuffaste bortamatchen fram till jul. Då är det nämligen dags för ett riktigt prestigemöte i Basketettan herr när man tar sig an den stora seriefavoriten på förhand, Köping Basket.

Seriefinal är kanske en sanning med viss modifikation även om både Wetterbygden Highlanders och Köping Basket kommer till spel med idel vinster i bagaget, låt vara att Köping Basket bara spelat en match hittills (seger på bortaplan i premiären mot Eskilstuna Basket). Här har vi två lag vars tydliga målsättning är att tillhöra topp 4-skiktet när man summerar grundserien efter den sista omgången den 10-11 december vilket i så fall skulle betyda deltagande i en stundande Superettan.

Lagen möttes under försäsongen i samband med Quality Cup uppe i Södertälje och då lyckades Wetterbygden Highlanders dra den längsta stickan under en fight som innebar förlängning för att särskilja lagen åt. Det finns väl all anledning att tro att det kommer bli minst lika jämnt även denna gång, i alla fall om man ska tro Wetterbygden Highlanders headcoach, Dennis Aulander:

Med all respekt för våra övriga motståndare i serien: jag kan inte se vart det är tuffare att komma och spela bortamatch på än just i KB-hallen i Köping, i synnerhet inte nu när det vankas hemmapremiär för Köping Basket. Vi förväntar oss mer eller mindre fullt hus uppe i Köping och vi lär behöva bekänna färg direkt från första uppkast, en fantastiskt rolig och stimulerande uppgift för vårt lag och som vi ser fram emot mycket. Jag tycker nog att det är Köping Basket som ska känna pressen av hemmaplansfavör. En förlust på hemmaplan mot en förmodad toppkonkurrent kan ställa till det i jakten på Superettan, säger Dennis Aulander.

I Köping Basket finns några av seriens absolut största profiler i form av Ronnie Boggs (ifjol i Borås Basket, Basketligan herr), Sean Smith (ifjol i ecoÖrebro, Basketligan herr) och Olle Mellström (ifjol i ecoÖrebro Basket, Basketligan herr), tre herrar som sitter på unika spetsegenskaper och som naturligtvis Wetterbygden Highlanders lär behöva se upp med om laget har ambitioner att komma från Köping med ett rosa protokoll i bagaget. Lägg till spelare som Mikael Axelsson, Robertino Duric, Kevin Grant m.fl så inser man snabbt att det kommer bli allt annat än enkelt. Dennis Aulander igen:

Nej, enkelt är det enda vi kan vara säkra på att det inte kommer att bli. Å andra sidan så vill man ju på denna nivå försöka undvika allt som är enkelt, enkelt tenderar nämligen till slut att bli tråkigt. Vi ser som sagt fram emot utmaningen det innebär att åka till Köping och möta dom på deras hemmaplan, tillika deras seriepremiär. Om inte detta är roligt och utmanande för oss, vad är det då? Det ryktas dessutom om att Köping Basket kommer förstärkta till matchen i form av lillebror Boggs, enligt ryktena en irrationell pointguard. Vi håller tummarna för att hela deras arsenal kommer till spel. Oavsett vilket lag de mönstrar så åker vi till Köping för att vinna och jag tycker att det finns fog för den optimismen, avslutar Dennis Aulander.

Matchen på lördag är Wetterbygden Highlanders fjärde tävlingsmatch för säsongen. Laget är obesegrat efter segrar mot Tälje Knights, Huddinge Basket och Lobas Basket. Obesegrade i årets seriespel är också redan nämnda Köping Basket samt Högsbo Basket (3-0) samt Eos Basket från Lund (2-0). Det är fortfarande relativt tidigt på säsongen men det är klart: seger på lördag uppe i Köping skulle sätta Wetetrbygden Highlanders i en fantastisk fin sits inför fortsättningen.

På lördag vid 17-tiden vet vi mer.