Efter två raka bortamatcher vänder Wetterbygden Highlanders under lördagen tillbaka hem till sin borg i Idrottshuset, Arenan och man gör det genom att ha spelat 1-1, en vinst och en förlust. Vinsten kom nu senast förra helgen mot serieledande Köping Basket medan förlusten skedde mot just denna lördags motståndare, Borås Basket, på deras hemmaplan i Borås för drygt tio dagar sen.

Det vore att hyckla och hävda något annat än att ”Det Stora Avgörandet” är i antågande. Som ni redan känner till vid detta laget, så har vi en tabell som vittnar om att de allra flesta lagen slår varandra åt höger och vänster och ”de visa” tvistar fortfarande om det är en styrka eller en svaghet för serien rent generellt.

Oavsett vilket, så har vi en raffinerande avslutning framför oss och den börjar redan i morgon lördag när Wetterbygden Highlanders återigen spelar en oerhört betydelsefull match mot några av svensk baskets största talanger i form av Emil Lundstedt, John Brändmark och Daniel Thuresson gästar Arenan under lördagen, lägg dessutom till skarpskytten Robin Alm, så förstår vi alla att Borås Baskets Basketettan-lag förfogar över något av det starkaste Basketettan kan visa upp i anfallsväg.

För Wetterbygden Highlanders handlar mångt och mycket och ta reda på vilket försvarslag man vill vara. Vill man vara det försvarslaget som alla uppe i Köping fortfarande drömmer mardrömmar om från förra helgen eller vill man vara laget som tillät 15 av 28 trepoängsförsök senast man stötte på Borås Basket?

Wetterbygden Hioghlanders pratar mycket om just detta, om vilket lag våra motståndare och övriga basketentusiaster, betraktar oss att vara? Är vi betraktade som laget som spelar ett hänsynslöst, uppoffrade och prestigelöst försvarsspel eller tycker motståndare att det är ”soft” och ”chill” att spela mot oss?

Jag tror mig veta vad Wetetrbygden Highlanders v-i-l-l vara, men då gäller det att också gå ut och v-i-s-a det match efter match efter match, för så här är det ju nämligen: när vi får stops defensivt så är vi också per automatik ett oerhört starkt lag offensivt genom våra snabba spelvändningar.

Man skulle kunna hävda att Wetterbygden Highlanders försvarsspel är vårt bästa anfallsspel – det gäller som sagt att ”bara” också ”walk the talk”.

Väl mött i Idrottshuset, Arenan lördagen den 5/3 kl. 12.00!