Det var celebert besök i Arenan under söndagen när mesta mästarna, Alvik Basket, var på besök för match mot Wetterbygden Highlanders. Trots sin starka historik (19 SM-guld) så fick gästerna från Bromma finna sig att kamma noll när hemmalaget tog sin andra raka seger i årets Superettan-spel, slutresultatet skrevs till slut till 77-70.

Matchen i sig är väl i ärlighetens namn inte så mycket att skriva hem om, därtill var det alldeles för tempofattigt, energilöst och stundom t.o.m slarvigt. När man summerar periodsiffrorna i efterhand så noterar vi glädjande nog att Wetterbygden Highlanders vinner alla fyra perioder (18-15, 18-17, 18-16, 23-22) men bara med som mest tre poäng och kanske var detta symptomatiskt för hela matchen: hemmalaget kändes liite starkare hela tiden och hade till synes lite lättare att få lädret i korgen än Alvik Basket.

Matchen hade två förgrundsfigurer, en i respektive lag: Richard Hartman hos gästerna var precis så stor och stark som alla hade förutspått innan matchen och vållade Highlanders stora problem under korgarna medan hemmalagets stora utropstecken denna söndagseftermiddag var Albin Häll-Eriksson som återigen visade vilka inneboende spetskvaliteter han besitter offensivt (10/12 från golvet och totalt 25 poäng)

Wetterbygden Highlanders headcoach, Dennis Aulander, säger så här om matchen:

– Jag är naturligtvis superglad för resultatet men har lite huvudbry över hur vi såg ut, eller rättare sagt: hur vi i-n-t-e såg ut. Det var första matchen denna säsong som jag tycker att vi kom ut utan energi och till och med såg lite orkeslösa ut. Att då ändå stå här som segrare vittnar om att vi höjt vår lägstanivå sedan i höstas. En sådan här match, mot denna typ av motståndare och utan både energi och ork hade vi förlorat med minst 20 poäng i Basketettan för bara några månader sedan.

– Vi har haft bekymmer med en trasig huvudkorg i veckan som gått vilket gjort att vi bara har kunnat förbereda oss genom spel på halvplan, kanske var detta en förklaring till att många såg ut att ha pingis-lungor där ute på planen. Det viktigaste är ändå när vi summerar dagen är att det delades ut två poäng till Wetterbygden Highlanders och noll poäng till Alvik Basket, det är ju trots allt detta elitidrott går ut på, säger en lättad Dennis Aulander.

Redan till helgen är det dags igen för Wetterbygden Highlanders och då lär det finnas ett gratis adrenalin-påslag att ta till: då kommer nämligen Superettans powerhouse No. 1, Djurgården Basket, till Arenan för att mäta krafterna med ett hemmalag som då går för tredje raka segern.

För att det överhuvudtaget ska vara möjligt så kan vi vara överens om en sak: då krävs det en betydligt bättre och starkare prestation än vad som var fallet under söndagen.

Varmt välkomna till Arenan nu på lördag kl. 13.00 – Wetterbygden Highlanders vs Djurgården Basket!