Det börjar bli dags att summera säsongen 2016-2017 för Wetterbygden Highlanders men innan vi är där återstår två hemmamatcher och först ut är lördagens drabbning i Huskvarna Sporthall mot Köping Basket.

Köping Basket förtjänar all tänkbar respekt. Dels för att man är en basketförening som, med en väldigt tydlig agenda, har jobbat målmedvetet med att flytta fram positionerna i Köping med omnejd, dels för att man är ett förbannat bra basketlag, något som inte minst Djurgården Basket fick erfara häromsistens då man fick lämna Västmanland med svansen mellan bena efter att ha förlorat med 31 (!) poäng mot detta Köping Basket.

Det är således ett oerhört kompetent basketlag som kommer på besök till Huskvarna Sporthall för ett möte med våra egna hjältar i Wetterbygden Highlanders. Samma Highlanders var förra helgen i huvudstaden och tävlade länge och väl mot mesta mästarna, Alvik Basket, men fick till slut se sig besegrade med ett tiotal poäng. För att kunna störa ett, som det verkar med tanke på förra helgens nästan overkliga resultat hemma mot Djurgården, formtoppat Köping Basket, lär det behöva en insats utöver det vanliga för ett hemmalag som under veckan störts av en del sjukdomar. Headcoach Dennis Aulander ger oss det senaste inför morgondagens drabbning:

– Ja, det stämmer att vi brottats med en del sjukdomar under veckan. Vi tränar i eftermiddag (läs fredag) och först då får vi en första indikation på vilka spelare vi kommer ha till vårt förfogande i matchen mot Köping Basket. Det viktigaste för oss just nu är att vi inte tycker synd om oss själva. Om någon spelare inte kommer till start så betyder det istället att någon annan lär behöva kliva fram och ta chansen i någon annans frånvaro. Oavsett sjukdomar eller ej, Köping Basket är nog det tuffaste laget att möta just nu och förfogar över några av de skickligaste individerna i Superettan. Det ska bli roligt att få mäta krafterna mot dom på lördag, säger Dennis Aulander.

Wetterbygden Highlanders-Köping Basket spelas som sagt i morgon lördag och är således inget aprilskämt – matchstart kl. 17.00 i Huskvarna Sporthall!

Varmt välkomna!