När Superettan för Wetterbygden Sparks del avslutas på lördag, då Östersund Basket välkomnas till Huskvarna Sporthall, får vi chansen att stifta bekantskap med två av seriens mest dominanta spelare; nämligen de båda amerikanskorna Elena Popkey och Ta’Rea Cunningham.

De innehar platserna 1 och 2 i Superettan vad gäller effektivitetspoäng, där Ta’Rea är den med högst poängsnitt, 24 poäng/match, medan Elena har fantastiska allroundsiffror; hon snittar 19 poäng, 11 returer, sju assists och fyra steals per match. Det är de här damerna som Sparks i första hand behöver hålla i strama tyglar.

Laget Östersund Basket består dock inte bara av dessa båda spelare. Mot Malbas Basket i den senaste omgången var det t. ex. sex spelare med en produktion på 12 poäng eller mer. Laget ligger på en tredje plats i serien och det är redan nu klart att man kommer att få den slutplaceringen. Efter Sparks seger i Östersund i slutet av januari bytte Östersund Basket coach och man synes därmed ha fått en nytändning. Östersund Basket kommer till Huskvarna Sporthall med fyra raka segrar i bagaget; senast en imponerande 39-poängsviktoria mot just Malbas Basket.

För Sparks del skruvas allting upp en bit nu när kvalspelet närmar sig med stormsteg. Bra att vi då får chansen att mäta krafterna mot ett så bra motstånd som möjligt. Vi ser fram emot en stark insats från båda lagen där vi självklart hoppas att vi med all önskvärd tydlighet visar vilket lag det är som ska kvala mot den högsta serien med start helgen därpå.

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Sparks-Östersund Basket
Lördagen den 17 mars
Huskvarna Sporthall
17.00