Så bär då Sparksfärden till den nordligaste utposten i våra förbundsserier, Luleå, för match mot BG Luleå. Förberedelserna vad gäller väderförhållandena har kung Bore, under veckan, så generöst hjälpt oss med.

BG Luleå ligger på en fjärdeplats i den tighta (bakom Sparks och Högsbo Basket) serien. I det skiktet av serien har lagen förmågan att slå varandra – BG Luleå vann exempelvis i sin senaste fight med tio poäng mot Eos Lund, medan inget av lagen ännu på allvar kunnat hota de två topplagen. Hemmamatchen mot BG Luleå slutade med Sparksseger 85-65.

Vi vet att vi kommer att möta ett lag med unga, talangfulla och ambitiösa spelare som kommer att lira respektlöst, tufft och med känslan av att ha ”allt att vinna”. Sparks är, som kvalklara, i ett skede där man jobbar som bäst på att förbereda sig på den kommande kvalutmaningen. En resa på, fågelvägen, cirkus 100 mil är kanske ingenting som optimerar planeringen, men när vi nu ändå ska transportera oss dit är det lika så gott att göra någonting bra utav det.

Det gäller att passa på tillfället att träna matchsituationer och det är ingen tvekan om att spelarna i BG Luleå kan stå emot på ett sätt som innebär att vi måsta kampa. Målsättningen för Sparks blir att göra 40 fullgoda, koncentrerade minuter med ett starkt försvarsspel och ett fartfyllt, men kontrollerat, anfallsspel.

För att få godkänt i den delen bör vi komma ifrån matchen med under 15 turnovers.

FEEL THE ACTION!

BG Luleå-Wetterbygden Sparks
Söndagen den 11 mars
Hälsans Hus, Luleå
13.00