Det blev ingen sprakande första adventsföreställning när Sparks ganska betryggande slog tillbaka Helsingborg i seriens nionde omgång. Slutsiffrorna skrevs till 81-53.

Sparks tog kommandot direkt och gick tidigt upp till en niopoängsledning; 11-2. Kanske gick det lite för lätt för resterande del av första perioden gick klart i bortafavör; ett krigande och hårt jobbande Helsingborg krympte underläget till bara fem poäng vid periodvilan. Andra perioden blev Sparks klart bästa del i matchen. Aggressivt försvarsspel tvingade fram hela 13 bortaturnovers och offensivt blev det islossning; periodvinst med hela 29-11.

Andra halvlek är egentligen ingenting att skriva hem om. Vi gjorde det som behövdes för att vinna halvleken; inte mycket mer. Efter att ha kontrollerat försvarsspelet i första halvlek (totalt 10 hemmafouls) blev det slarvigare i andra halvlek. Vi drog på oss hela 17 fouls och Helsingborg fick bra betalt för sitt hårda arbete med 29 poäng i en halvlek som vi vann med fem pinnar.

Varningen för HBBK:s unga talang, Freja Werth, visade sig befogad. Bortalagets klart bästa poängplockare med 15, och det med hög träffprocent. Dessutom med ett stort spel i sig. En guldklimp att väl vårda för framtiden.

Några russin ur lussebullen är
– andra periodens spel,
– Hanna Källs double-double med 10 poäng och 10 returer,
– Idas effektivitet efter en inte helt perfekt uppladdning,
– att samtliga spelare noterades i poängprotokollet, samt
– att det var nionde raka segern i serien.

Nästa söndag väntar RIG Mark i höstens sista hemmafight; då går vi för tvåsiffrigt!