Efter att Nässjö under lördagen besegrat Helsingborg och visat att man är väl värda att tas på fullaste allvar var målsättningen för Sparks glasklar; ta tag i taktpinnen direkt.

Efter fem minuter var vi upp 10-2 och efter ytterligare knappa tre minuter förkunnade resultattavlan bortaledning 18-5. Matchbilden såg fortsatt likadan ut fram till ställningen 39-10 då Nässjö, som aldrig gav upp, gjorde sju raka poäng. Jonna avslutade målandet i första halvlek som slutade 41-17 i Sparksfavör.

I tredje perioden tappade vi lite riktning i vårt försvarsspel och vips var Nässjö på plats och straffade oss.

Efter att ha släppt in blott 17 poäng under matchens första 20 minuter mer än dubblerade hemmatjejerna sin poängskörd genom att skotta in 18 pinnar under tredje periodens tio minuter. Som tur var fortsatta vi att producera framåt och skrapade själva ihop 28 poäng, där Emilia med nio och Ebba med sju var våra främsta. Under avslutningsakten hittade vi tillbaka till den defensiva aktiviteten vi vill ha och höll återigen hemmalaget på ensiffrigt.

Nässjö ska ha all heder av att man hela tiden fightades och inte gav bort någonting utan kamp. I det unga hemmalaget imponerade planens yngsta spelare, Melina Curiander, med ett frejdigt och helt respektlöst spel, vilket gjorde henne till hemmalagets bästa poängplockare och effektivitetsmässigt klart vassaste aktör.

I Sparks gläds vi individuellt främst med att Alice fick igång sitt målande, att Jonna var högeffektiv (men sätt straffkasten!) och att Emilia efter en riktigt bra träningsvecka också fick till det i matchsituation. Lagmässigt positivt är att spelminuterna kunde fördelas relativt jämt och poänggörandet också var välspritt!