Så var det då dags för Drabbningen med stort D; hemmamötet mot serieledande Högsbo.

Efter söndagens förlust mot Fryshuset finns få alternativ för Sparks; det är all-in som gäller. Högsboseger sätter göteborgskorna i förarsätet med ypperliga möjligheter att kvittera ut en av de två kvalplatserna medan det ser betydligt skrynkligare ut för Sparks. En hemmaviktoria, däremot, öppnar upp för en dramatisk serieavslutning. Matchens betydelse kan med andra ord inte underskattas.

Från novemberbataljen minns vi att vi var, i det närmaste, chanslösa.

Efter en jämn inledningsperiod tog Högsbo över i andra perioden och kunde ganska behändigt segla iväg till en säker vinst. Till en del var matchbilden snarlik söndagens match i Stockholm. Vi hade svårt att stoppa Högsbos 1-1 spel; inte minst Hanna Johansson i färgen, och vi hade svag skytteutdelning. Högsbo är dock så mycket mer än Hanna. Ieva Ivaskeviciute och Elin Söderström är pålitliga producerare, där Elin är en av seriens absolut vassaste trepoängsskyttar, vilket vi, trots full vetskap om i förväg, blev varse i höstas. Till det redan kompetenta spelarmaterialet har dessutom Fantasia Hillard anslutit, som i sina två framträdande hittills stått för högeffektivt basketspel.

Det finns alltså en hel del för Sparks att bita i när det gäller försvarsspel.

Vi måste också ha i minnet Ievas och Ana-Laurs Riveros fantastiskt snabba händer i försvarsarbetet. Hela elva steals bokfördes på duon i den tidigare kampen. Även Fantasia har noterats för en hög stulna bollar så det finns all anledning att vårda bollen med lite extra uppmärksamhet.

Det kommer att krävas en topprestation för att rubba detta starka lagbygge. Vi vet att vi kan och med den svidande känsla från söndagens nederlag i färskt minne kan vi lova att vi kommer att göra allt vi kan för att ro hem det, som förr var, rosa protokollet.

Uppkast på onsdag kl. 19.00 i Sandahallen – kom dit!!