Trots att det stundtals såg ganska bra ut under första halvlek, där en ledning på som mest nio poäng (37-28) hade kunnat vara än större, så är det ändå till slut Sparks som får erkänna sig besegrade av ett för dagen bättre spelandes, Visby Ladies. Ledning med tre poäng i paus (37-34) byts tyvärr till slut ut mot förlust med 63-78 efter en andra halvlek där inte mycket gick rätt för hemmatjejerna.

Tack vare ett starkt trepoängsskytte (7/17 totalt) signerat framförallt Cajsa Uhrström under första halvlek, så var känslan hela tiden att Wetterbygden Sparks hade kontroll över grejorna. Ändå är Visby Ladies aldrig längre bort än att det aldrig gick att slappna av en endaste sekund förrän spelare som Branndais Agee (21 poäng och tio returer) och nytillkomne Anna Kelly (18 poäng och fem assists) var där och högg. Ledning för hemmalaget i paus med tre poäng, 37-34 och vidöppet inför fortsättningen.

Andra halvlek inleder bortalaget klart mest inspirerat och tyvärr är det ett mönster som ska förfölja det svartklädda hemmalaget återstoden av matchen. Medan Visby Ladies sliter som hundar i försvarsspelet och tvingar Sparks till tokiga beslut med ännu tokigare avslut som följd, så får man också tillräckligt med bensin på brasan för att kunna lyfta sin offensiv framåt. Trots att bortalaget skjuter 0/8 från trepoängslinjen så lyckas man alltså ändå vinna en match på bortaplan i SBL med femton poäng och den enskilt största anledningen till detta är nämnda försvarsspel.

Ett tag känns det som att Louice Halvarsson sliter mot övermakten (ändå stannar hon till slut på 24 poäng men där 13 av dessa sker efter straffkast), en övermakt som denna eftermiddag i Huskvarna Sporthall bestod av gästernas Jasmine Weatherspoon, Förutom ett uppoffrande försvarsspel så hinner Visbys ena amerikanska också skicka i tio poäng och plocka ner 12 returer. I och med att man (läs, Jasmine Weatherspoon) lyckas göra livet surt för Sparks enskilt viktigaste spelare, så får hemmalaget heller inget djup i sitt anfallsspel vilket då också föranleder att Visby kan kontrollera hemmalagets skyttar bättre i andra halvlek.

Wetterbygden Sparks ska ha heder för sättet man slutför matchen på men trots dessa ansträngningar så lyckas man aldrig täppa till försprånget upp till Visby Ladies – skadan är redan för omfattande. Extra omnämnande denna eftermiddag till Jelena Krsmanovic som med sina åtta poäng, sex returer och fem assists var den i hemmalaget som stod upp bäst sett till matchens alla 40 minuter. Sofia Häggs fyra av fyra trepoängare också något att behålla på näthinnan precis som Rakel Gybergs uppoffrande slit.

För Wetterbygden Sparks gäller det nu att ladda om batterierna för redan nästa helg vankas det nya utmaningar när man under söndagen beger sig upp till Stadium Arena för returmatch mot ett revanschsuget, Norrköping Dolphins. Ska Sparks kunna hota Dolphins på deras hemmaplan så behövs det att energidepåerna fylls på med start redan i morgon – det lär komma att behövas.