Fryshuset var hetare än Sparks denna eftermiddag och gav oss den första förlusten efter omstarten i Superettan.

Det var hemmatöserna som visade den starkaste glöden från start och var både etta och tvåa i kampmomenten. Vi hade svårt att stoppa de på förhand kända 1-1 attackerna vilka hemmatjejerna verkställde på ett utmärkt sätt. Första perioden helt jämn medan vi i slutet av den andra skaffade oss några poängs företräde. Lite symptomatiskt förlorade vi en ”lose ball”-situation där det kändes att vi hade försteg och i stället för att få möjligheten att stretcha ledningen till 7-8 poäng i paus var det Fryshuset som avslutade poänggörandet i första halvlek och vi var tre upp.

När Andrea i inledning av andra halvlek först skottade i en trea och i anfallet efter följde upp med att peta i en enkel tvåa efter att vi fightat till oss en offensiv retur kändes det lite som att ”nu lossnar det”, men tyvärr icke så. Resterande dryga 19 minuter mäktade vi endast med 18 poäng och då är det svårt att vinna matcher.

Efter att Fryshuset med minuten kvar av tredje perioden tagit över ledningen skulle vi aldrig ta den tillbaka. Som mest var vi åtta efter och närmare än fyra poäng kom vi inte; inte så att vi inte fick chanser men det var det där med att träffa havet från en båt. En slutlig, total, skottprocent på 30 visar på svårigheterna, varav 5/29 från trepoängsland.

Var det Fryshusets hetare vilja och större kampmoral som fällde avgörandet eller var det hemmatjejernas attackförmåga (motsvarande vår oförmåga att sätta stopp) i 1-1 spelet som slog vårt trepoängsskytte som var tungan på vågen? Oavsett vilket är det ett som är säkert; Fryshuset var det bättre basketlaget denna eftermiddag och vann helt välförtjänt. Bittert men sant!

Vi tar med oss att vi om några veckor ska välkomna ”Frysen” till vår hemmaborg och då få chansen till revansch på dem, samt det faktum att vi redan på onsdag får chansen att ta revansch på oss själva då vi välkomnar Högsbo till Huskvarna; för övrigt det enda lag utöver ”Frysen” som vi förlorat mot. Revansch , sa Bull!!