Sedan tidigare står det klart att Krumesh Patel och Selma Delibasic leder årets upplaga av Wetterbygden Sparks i rollerna som head coach respektive ass coach. I takt med att försäsongen nu strax går in i en lite intensivare fas med tillhörande träningsmatcher kan vi idag stolt förkunna att de bägge coacherna får sällskap av både en fysio och massör i ledarstaben. Vi hälsar Frida Ekström och Madeleine Johansson välkomna till Wetterbygden Sparks!

Frida Ekström får anses vara ”one of our own”. Enda sedan barnsben har hon varit förknippad med basket i allmänhet och Forum Fighters (föregångaren till dagens utvecklingslag på damsidan) i synnerhet. Efter att lagt både boll och basketskor på hyllan bestämde sig Frida istället för att satsa på att utbilda sig till licensierad PT och kostrådgivare. Med Fridas inträde får nu laget inte bara någon som tar ansvar för den fysiska träningen utan även någon som har ambitionen att faktiskt lära spelarna att förstå vikten av att förbereda sig på bästa sätt.

Jag tror att vi kommer ha en fantastisk säsong tillsammans. Intrycket jag fått av både spelare och ledare hittills skvallrar om att alla är extremt positiva och verkligen är villiga att lägga ner det jobb som krävs på den här nivån. Jag är otroligt tacksam mot både Krumesh och klubben över att man vågar satsa på mig i den här rollen. Samtidigt som jag naturligtvis hoppas kunna dela med mig av min kompetens och erfarenhet så är jag också här för att se och lära från både mina kollegor i ledarstaben och från spelarna i laget, säger Sparks nye fysio, Frida Ekström.

Madeleine Johansson har egentligen ingen koppling till basket även om hon hade haft storleken inne. ”Madde” har däremot alltid varit intresserad av både friskvård och hälsa och tankarna av utbilda sig inom dessa områden har funnits där sedan lång tid tillbaka. I takt med att hennes döttrar utvecklade ett starkare intresse för sina respektive idrotter så gjorde hon ”slag i sak” och utbildade sig inom massage – allt för att kunna hjälpa sina flickor med återhämtningen. Hästar har alltid varit ett stort intresse så därför föll det sig naturligt att även utbilda sig till hästmassör – resultatet av denna utbildning ser vi idag i form av hennes företag, ”Friskvård Häst och Människa”. Idag titulerar ”Madde” sig själv både medicinsk massageterapeut, certifierad massör och diplomerad hästmassör. Som pricken över i:et driver hon även vinyoga i sina lokaler en gång i veckan.

Jag inbillar mig att det är viktigt att se helheten när man idrottar, speciellt i takt med att man tränar på hög nivå och intensiteten ökar. Det är naturligtvis viktigt att träna upp rätt sorts styrka. Vidare är det också viktigt att förmedla vikten av att äta rätt samtidigt som man också ges möjlighet till återhämtning. Det är väl just gällande det sista som jag ser mig själv kunna bidra. Det känns extra kul att kunna vara med och bidra till ett tjejlag på det här sättet, säger Madeleine Johansson.

Dennis Aulander tillhör sportrådet i Wetterbygden Basketball och är naturligtvis glad över det faktum att ledarstaben nu utökats till att även innehålla en fysio och massör i föreningens SBL-lag på damsidan:

Vi letar naturligtvis efter talanger på både ledar- och spelarsidan kontinuerligt, inget nytt där. Att däremot att hitta en talang som Frida i vår egen verksamhet inom ett område som fysisk träning känns extra roligt och stärker tesen att alla blir inte basketspelare på högsta nationella nivå, man kan komma och ha viktiga roller och bidra till föreningen på andra sätt. Att ”Madde” ställer upp på detta sättet gör en alldeles varm i hjärtat. Utan insatser likt denna, och för all del från andra ideella i vår organisation, så skulle det naturligtvis inte gå att bedriva elitidrott på den här nivån. Vi är både glada, stolta och ödmjuka inför det faktum att en resurs som ”Madde” väljer att vara med och bidra på det här sättet , säger Dennis Aulander.

Frida Ekström
Fysio

Aktuell genom att ingå i ledarstaben kring Wetterbygden Sparks kommande säsong i SBL

Madeleine Johansson
Massör

Aktuell genom att ingå i ledarstaben kring Wetterbygden Sparks kommande säsong i SBL