Sparks vänder åter till Huskvarna, fortsatt obesegrade, efter 63-39 mot Haga BG Dolphins i Stadium Arena.

När Emina spräckte nollan efter dryga två och en halv minut med sitt signum; 3-p skyttet, tog vi ledningen med 3-2 och var därefter i förarsätet resterande matchtid. Att det var ett obesegrat lag som ställdes mot ett segerlöst sådant gick inte att, under första halvlek, utläsa av vad som skedde på golvet.

De unga, och längdmässigt underlägsna, Norrköpingsspelarna tog sig an uppgiften på helt rätt sätt; spelade respektlös, aggressivt och klokt utifrån sina förutsättningar. Nästan som att det tog Sparksspelarna lite på sängen. Visst kom vi till bra lägen, men vår skytteträff lämnade en hel del i övrigt att önska. Samtidigt var vi inte helt nöjda med aggressiviteten i vårt försvarsspel. En ”low scoring” första halvlek avslutades med att Ida petade i två insidepoäng fram till 29-17 i paus.

Det var först, och egentligen endast, under andra halvleks inledande fyra minuter som det gick att se lite mer kvalitetsskillnad mellan de båda antagonisterna. Sarah, Jelena, Lisa, Frida och Ida fick då det trycket i försvarsspelet som vi önskar och med det följde också bättre effektivitet och mer nätrassel; 13-2 i Sparksfavör under dessa minuter.

Hemmalaget vägrade dock att vika ner sig och lyckades, via bl. a. tre poänggivande trepoängsskott stoppa, blödningen.

Sparksbästa för eftermiddagen stavas rutin; Jelena och Frida klart vassast i skottsäkerhet och våra två bästa returtagare. Dessutom med önskvärd aggressivitet i försvarsspelet. Jelena även med fyra assists.

Det var två ganska nöjda lag som lämnade Staium Arena efter välförrättat värv; Sparks med sin förlustnolla intakt och Haga BG Dolphins efter en stark prestation mot serieledarna.

Nästa match för Sparks spelas även den på bortaplan nästa helg då vi gästar Nina Baressos, Huddinge Basket.