Efter en matchledig helg är det så dags för två mycket avgörande veckor; under loppet av 14 dagar ska avverkas fem matcher och på seneftermiddagen den 26 februari blir det spännande att se tabellsituationen i Superettan!!

Första utmaningen för Sparks är KFUM Fryshuset på bortagolv på söndag. Laget parkerar på en stabil fjärdeplats i serien med förluster endast mot AIK och Högsbo, den senare fighten en av Högsbos tuffare utmaningar som slutade med en fjortonpoängsdifferens. Vi vet sedan tidigare år att ”Frysen” är ett välskolat och svårspelat lag, inte minst i sin hemmaborg; vi kommer inte att få någonting gratis.

Det är ett förhållandevis ungt lag med flera mycket lovande spelare; inte minst nyblivna 17-åringen Moulayna Johnson Sidi Baba, som är lagets effektivaste spelare med bl. a. poängsnitt på 11 och dryga 8 returer/match. Vad gäller poängproduktion överglänses hon endast av den något mer erfarne Andjela Hrnjez, som med sitt snitt på 13 poäng är lagets främsta hot. Vad gäller Andjela vet vi att hon, om hon får flyt, är i det närmaste ostoppbar, så det gäller att vi är på tårna.

Då Fryshuset, utöver de två nämnda, har flera hot som kan producera gäller det för Sparks att fortsätta kliva upp i defensiven och gnugga vidare på försvarssamarbetet, vilket fram tills nu varit en framgångsfaktor. Vi vet att en av ”Frysens” styrkor är 1-1 spelet och det duger inte att hamna på hälarna. Anfallsmässigt börjar kombinationerna sitta mer och mer och förhoppningsvis kan vi dra nytta av detta under kommande matcher; gärna med start redan på söndag.

Nyckelbegreppet för oss som grupp, som lag och som individer är fokus. Under kort tid ska mycket avgöras. Våra prestationer till dags dato är alldeles utmärkta. Nu gäller det att slipa till det sista för att kunna prestera på topp när det som bäst behövs.

Visst fixar vi detta Sparksspelare?!