Efter en lite lusig inledning bokfördes Sparks först efter drygt tre och en halv minut för sina första poäng då Andrea, via ett avslut från ”downtown”, kvitterade på tre.

Under kommande två minuter rasslade det till lite mer i näten i Arenan; 12-7 efter knappa sex minuter och från detta läge avgjordes matchen. Kommande 19 poäng bokfördes på hemmalagets konto och i inledningen på andra perioden alltså 31-7. Sparks anfallsspel kom av sig lite, medan Malbas krigade på, tog för sig och vann de avslutande minuterna i perioden. I fikapausen var det försprång med 42-20.

I tredje perioden var det lite avslaget men vi kunde lägga ytterligare tio poäng på pluskontot. I avslutningsakten visade sig att det fanns mer kräm i hemmakropparna än hos skånetöserna (det är dessutom alltid lättare när man är i förarsätet) och Sparks bokfördes för hela 32 inspelade poäng under de avslutande tio minuterna.

Fem spelare på tvåsiffrigt vad gäller poängproduktion är bra. Emelys debut gav sju poäng och lovar mer. Glädjande och viktigt framöver är att Brooke kliver av med hela tio assists; det spelledarskapet behöver vi, och att Jelena producerar med med hög effektivitet. Syskonkampen Raflundarna emellan slutade 10-10 i poäng och 7-7 i returer. Skrev vi att de är syskon?

Smolket i dagens glädjebägare är att Alice tidigt tvingades kliva av med en sträckning/bristning. Nu hålls nya tummar för snabb läkning.