Det blev, till slut, seger för Sparks mot ett piggt och friskt spelande Luleå BG.

Första perioden blev, rent poängmässigt, inte så mycket Sparks mot Luleå som Brooke mot Amanda Söderqvist. Efter dryga sex minuter var dessa båda damer de enda noterade i poängväg. Inledningsperioden slutade 13-11 till Brooke (men 17-18 lagen emellan).

I andra perioden avlastade främst Jelena Brooke vad gäller målandet för Sparks räkning, men det var Luleå som satte sig i förarsätet (24-30 efter dryga halva perioden). En stark Sparksavslutning som kröntes med en Andreatrea gav oss dock tre upp i paus; 35-32.

Tredje perioden blev poängmässigt jämn. Även denna perioden avslutades produktionsmässigt med ett lyckat trepoängsförsök; denna gången var det Jelena som från ”downtown” såg till att vi var sju upp, 50-43, inför sista akten.

Drygt halvvägs in i avslutande quartern var det fortfarande match på alla sätt och vis. Hemmaledning 54-50. Då var det återigen trepoängsavståndet som visade lyckosamt för Sparks. Först Brooke till 57-40 och några anfall senare Eira till 60-50 och när Luleå inte kunde svara anfallet efter, och det var knappa två minuter kvar, var fighten i hamn. Slutresultat 62-56!

Dessa matchavgörande trepoängsskott till trots var det Luleå som skottade bäst. Matchavgörandet får i stället tillskrivas att vi tog tio fler offensiva returer och därför fick klart fler avslutsmöjligheter.

Brooke var vår klart lysande stjärna med Jelena som ”runner up”. Det är bara att titta på poäng och effektivitet.

Kommande vecka är det energiskapande åtgärder som har högsta prioritet då vi nästa söndag har för avsikt att säkra tredjeplatsen i Superettan.