Denna höstkulna eftermiddag fick vi på plats en lite enklare resa än förväntat då SBBK saknade ett par viktiga pjäser på grund av skada/sjukdom.

Med fem spelare i poängprotokollet redan efter första perioden; där det kanske mest glädjande var att Julia var åter på planen och dessutom fick skotta i sina första poäng, en trea, i sin årscomeback i Basketettan, satte vi en tidig prägel på matchen. Då försvaret, liksom i de senaste matcherna, var solitt kunde vi räkna in tvåsiffrigt försprång efter den inledande tiominutaren; 17-7.

I andra perioden jämnades spelet ut något även om vi sakta stretchade ledningen. En liten spik i matchkistan slogs in ”on the buzzer” när Jelena pricksköt planka i från halvplan (på måndagsträningarna ett så kallat kakskott) fram till halvtidsledning 35-17.

Vi inledde tredje perioden lika inspirerat, framförallt försvarsmässigt, och gled ifrån till 45-19 då vi, samtidigt som SBBK förtjänstfullt krigade på, hamnade på de berömda hälarna och tappade initiativet, inte bara i anfallsspelet utan även i försvarsspelet. SBBK gjorde tio raka poäng på lite drygt fyra minuter innan Andrea kunde skotta i två poäng, även här i samband med periodvisslan, och vi delade därmed den tredje perioden.

Sista perioden blev den poängrikaste för båda lagen och efter 40 minuter förkunnade ljustavlan Sparksseger med 68-42.

Jelena gör rakt igenom en mycket bra match och Tiffany, i sin återkomst efter hjärnskakning, fortsatte där hon avslutade i matchen mot Fryshuset med ännu en bra fight. Våra stora spelare vinner matchen i matchen mot SBBK:s jättar och återigen gör vi en gedigen försvarsinsats där samtliga bidrar. Det är knivigt att hitta bra minuter till tolv spelare utan att störa rytmen och flödet i spelet men totalt sett genomförs matchen på det sätt vi önskar. En extra ”poäng” är att alla tolv spelare finns med i just poänggörandet.

Nu väntar en spännande och lite annorlunda vecka, med dansträning (Zumba class), gästtränare från Spanien och SANDA NIU-gala, innan vi på lördag ställer kosan mot Västerås och en betydelsefull kamp vad gäller placeringarna 3-4, innebärande Superettanspel efter jul.