Det är dags för en riktig nyckelmatch för Sparks när serieledarna, tillika seriefavoriten, AIK Basket gästar Huskvarna Sporthall på lördag. AIK Basket, i stora drag synonymt med tidigare väletablerade Solna Basket, gör en storsatsning både på herr- och damsidan med sikte mot respektive Liga.

AIK Basket sprang igenom den norra serien utan förlust och med snittresultatet 76-44. Man startade vidare Superettan genom att betvinga Högsbo i en stenhård batalj med 54-53 på hemmagolv. Lördagsmatchens betydelse kan därför inte förringas; det är en riktig nyckelfight inför fortsättningen. Serien avgörs naturligtvis inte på lördag, det är många matcher som återstår, men en Sparksseger skulle utan tvekan göra läget betydligt intressantare för vårt vidkommande.

Utifrån AIK Basket:s prestationer hittilldags är det inte enkelt att peka ut någon enskild nyckelspelare i det så starka manskapet. Laget matchades runt rejält under höstens seriespel och ingen spelare ”snittade” tvåsiffrigt i poängkolumnen. Däremot var det nio spelare som gjorde sex poäng eller fler per match, vilket visar att det finns många offensiva hot i laget. Dock går det inte att undgå reagera för spelarnamn som Kadidja Andersson, Malin Edlund, Özlem Alkan och Emelie Enjebo, namn som inger stor respekt och borgar för hög kvalitet. Väl rustade står man även på coachsidan, där tidigare SM-guldcoachen Anders Härd styr med fast hand.

I Sparksgänget andas optimism efter den klara viktorian i norr och vi ser verkligen fram emot att mäta krafterna mot det bästa Superettan kan erbjuda i dagsläget. Träningarna präglas av hög intensitet och mycket kamp. Det finns förväntan i luften och det kommer med största säkerhet bli en riktig batalj så all extra hjälp i form av läktarstöd emottages tacksamt.

Väl mött till uppkast i Huskvarna Sporthall kl. 17.00 på lördag.