Wetterbygden Sparks lämnar ett ett fantastiskt vintervackert Östersund med ett 65 cm snötäcke och minus 18 grader med ytterligare två friska sköna poäng i handbagaget efter en säker seger med 89-55.

Första perioden är jämn med hemmalaget i trepoängsledning dryga sex minuter in i matchen efter att framför allt Tea Cunnnigan firat stora triumfer med sitt attackspel, fem av fem är inget annat är hundraprocentigt i kombination med att vi varit lite oskarpa i den defensiva returtagningen.

Efter att Ida Gustafsson breakat i två raka bollar efter vällevererade mackor från Sarah Beal och anfallet efter omsatt en anfallsretur i poäng är vi ikapp och förbi, 23-19 i favör för Sparks.

Andra perioden startar vi starkt. Bland annat hittade vi Lollo Halvarsson som hittade tre av tre från färgen plus ett bonuskast. Ledning 43-25 med ett par minuter kvar. Då blixtrade Elena Popkey till när vi tappade lite i bevakningen av henne. Östersund Basket avslutade perioden med att göra 7-0 och vår halvtidsledning stannade vid 43-32.

Vi inledde tredje perioden fokuserat och koncentrerat, stretchade sakta men säkert ledningen och vi kunde blåsa faran över.

Sammanfattningsvis en väl genomförd match där vi fick bra fördelning av speltiden, mellan 14 och 25 minuter, och samtliga spelare i poängprotokollet.

”Lollo”  Halvarsson effektivitetsbäst, en retur från double-double och samtidigt fyra assist.

Två sköna segrar mot ”norrmotstånd” samtidigt som Högsbo Basket lämnar helgen med samma facit. Dessa resultat sätter oss och Högsbo Basket i förarsätet vad gäller kvalplatserna.

Dock mycket kvar att göra dels för att säkra kvalplatsen samt dels vara så väl förberedda som möjligt för det hägrande kvalet.