När Sparks utveckling skulle äntra Sandahallens golv för första matchen efter jul- och nyårsuppehållet, mot Kalmar, var en stor seger redan vunnen. Tilda Lindström skulle efter ett och ett halvt års ofrivillig frånvaro återigen få spela match igen och ingen som varit i närheten av något av Sparks seniorlag under de senaste säsongerna kan annat än unna Tilda denna återkomst. Tilda har under denna otroligt jobbiga period inte bara kört den ack så tråkiga rehabträningen utan också förmått att hålla humöret uppe på ett fantastiskt sätt och alltid, skriver alltid, bidraget med glädje och positiv energi. Få kan vara värda detta mer än unga fröken Lindström.

Att dessutom få fullborda sina drygt 22 minuters speltid i debuten med 21 poäng och 9 returer gör inte saken direkt sämre; varm välkommen åter Tilda!

Matchen som sådan blev utifrån spänningsperspektivet aldrig någon match; för det var Sparkgänget alldeles för bra och motiverade denna eftermiddag; 17 – 2 efter fem minuter blev 34 – 2 efter första perioden och resten är, som det ibland brukar heta, historia. Utöver Tildas återkomst finns ett antal ytterligare glädjeämnen då vi fick se individuella prestationer från flera hemmaspelare som efterlysts under höstsäsongen och som tydligen förädlas i tomtetid. Nu är det ju som vi alla vet ”lättare” att prestera i medvind när allting flyter, men det ska trots allt göras. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen så att vi förmår prestera individuellt på högsta nivå när det väl kommer att krävas som mest och att vi bygger på lagspelet i båda riktningarna. Vi vet att vi kan!!

Vad gäller poängproducerandet så ”straffades” Tilda av Stella, 29, och Clara med 22 poäng. Övriga tvåsiffrare var Asta, 13, Alicia, 11, och Ida G på 10 poäng. Returtagningsmässigt delade Tilda drottningskapet med Tuva, med Ida G strax bakom med 7 ribbor. Claras aktiva försvarsspel belönades med 8 steals.

Slutresultat; 124-32.