Ida Gustafsson och Jelena Krsmanovic var matchens två mest klart lysande stjärnor när Sparks ganska bekvämt kunde slå tillbaka Västerås i lördagens drabbning; 81 hemmapoäng mot Västerås 31.

Efter en lite seg inledning blev det bättre kräm i hemmaspelarna efter fyra minuters spel då en 9-0 run gav oss 15-3. Efter tre bortapoäng avslutades första perioden med åtta obesvarade hemmapinnar och följdaktligen periodsifforna 23-6. Andra och tredje perioderna varken presterades eller producerades på någon högre nivå (15-9 respektive 16-10) utan det var först i den avslutande akten som det spann loss lite mer.

En väntad viktoria är bokförd, men några individuella prestationer är värda ett extra omnämnande. Ida, som redan i första perioden noterades för 9 poäng och 7 returer, dominerade stort under korgarna; 27 poäng med hög träffsäkerhet och 15 returer (varav 8 offensiva), är en double-double som heter duga, och detta på knappt 27 minuters golvtid; det är effektivitet, det! J

elenas allroundskicklighet speglas väl i en tripple-double, bestående i 11 poäng, 10 returer och 10 assists. Om vi också adderar 6 steals på de 24 spelade minuterna så förstår alla att det är ett gott dagsverke. Den tredje stjärnan i hemmalaget denna eftermiddag var Frida, som sin vana trogen, gör en stabil och bra insats; 13 högprocentiga poäng och 4 anfallsreturer (på klart färre minuter) och i övrigt missfri. Det är Idas och Jelenas fel att det inte var Frida som var vassast i laget i dag.

En annan, lite mer kuriosanotering, är att Sparks samlade ihop hela 10 blockade skott, där Hanna Käll stod för fyra.