En skarp och bra inledning med fokus och intensitet lade grunden till en säker seger mot svårspelade Huddinge på bortagolv.

Från uppkast tog Sparks, representerade av Sarah, Jelena, Lisa, Frida och Ida, tag i taktpinnen direkt. Poäng och steal, poäng och steal igen och tonen var satt. 7 – 0 efter 90 sekunder och vidare 17 – 4 efter 4,5 minuter var siffror som smakade fågel. När vi började byta märktes ingen nämnvärd förändring.

Halvvägs in i andra perioden var ledningen stretchad till hela 44 – 17. Ganska naturligt kunde det inte fortsätta på samma sätt, men det blev aldrig någon riktig dipp. När avslutande signalen ljöd förkunnade resultattavlan Sparksviktoria med 92-49.

Vi lyckades bra med våra defensiva mål. Självklart gör så skickliga spelare som Nina och Özlem poäng; båda slutade på tvåsiffrigt, men en bit under snitten (för Nina ganska klart under) och med klart sämre träffprocent än vad de presterat tidigare. Samtidigt gavs inte övriga spelare något större utrymma att producera. Glädjande hade vi också bra träffbild i vårt eget skytte; både på tvåor och treor. Det är väl skottandet från välgörenhetslinjen som lämnar lite i övrigt att önska.

Det har under träningsveckan känts som att vi är tillbaka på en nivå som lite mer beskriver vår kapacitet och Huddingefighten tycker vi visar på detta efter ett par matcher där vi tycker att vi inte nått önskvärd prestation. ”Baksmällan” från Högsbomatchen får härmed anses vara botad.

Vi närmar oss november månad och med den lite nya utmaningar.

Vi startar med en matchfri helg, varefter headcoach åker i väg för att lotsa damlandslaget mot EM. Vi har också U19 SM-spel i slutet av månaden då youngsters i Wetterbygden Sparks, tillsammans med systrarna från Forum Sparks, ska försvara Sparks färger mot tuffast tänkbara motstånd.

Allt detta innebär lite förändringar rent träningsmässigt så det gäller för oss alla att se möjligheterna i detta. Var och en ansvarar på sitt sätt för vår vidare utveckling och att vi skaffar oss bäst möjliga förutsättningar för vad som komma ska. Tillsammans är vi starka.

Nu kör vi Sparks!