Efter något så ovanligt som en ledig helg (förutom för U19-spelarna) är det på söndag åter matchdags då Sparks välkomnar Helsingborgs BBK till kamp.

HBBK var ett av lagen som förväntades vara med och fightas om Superettanplatserna, men man har just nu ett lite skrynkligt läge. Knappa förluster mot både Eos Utveckling och Malbas Basket, just nu lagen på tredje och fjärdeplatserna, har ställt till det, och i senaste omgången blev det en snöplig enpoängsförlust mot RIG Mark på bortagolv. I nuläget återfinns HBBK på femteplatsen i tabellen med fyra vinster och fyra förluster.

En ny, spännande, bekantskap får vi chansen att uppleva på söndag. Blott 15-åriga talangen Freja Werth (född -02) har haft en fantastiskt fin säsong. Poängbäst i laget med 14 poäng/match och tillika 6 returer. I matchen mot RIG Mark var Freja riktigt på hugget och fixade en double-double med 27 poäng och 10 returer; om vi lägger till 4 assists också kan vi konstatera ett ganska hyggligt dagsverke. Spännande att se vad unga Freja kan göra mot ett Sparks som naturligtvis är varnade.

Mer väntat är att alltid pålitliga Mathilda Ågren, med rötterna i Oskarshamn, producerar – 12 poäng och näst intill 10 ribbor per match har det blivit hittills för Mathilda. Dessa båda huserar oftast i närheten av korgarna så det blir troligtvis en uppgift för våra långryggar att ta tag i.

För Sparks del gäller det att, förutom att ha ögonen på de båda producerarna, se till att få bra tryck i det defensiva spelet, både på helplan och runt vårt tresekundersområde. Förhoppningen är att det finns en stark lust att spela match igen och att vi kan återupprepa, och kanske ytterligare vässa, insatsen som gjordes senast mot SBBK Utveckling.

Titta gärna in i Huskvarna Sporthall vid 16-tiden på söndag för att finna ut hur väl vi lyckas….

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Sparks-Helsingborg BBK 
Söndagen den 3 december
Huskvarna Sporthall
16.00