Matchen mot Fryshuset blev en svängig historia. Vi kom i tidigt underläge på grund av undermåligt försvarsspel. Efter åtta minuter var vi, trots gjorda 15 poäng hela tio poäng efter. Anna-Maria med en tvåa och Emilia med en trea i periodens slutsekunder gav oss dock kontakt; 20-25 efter en poängrik inledande period.

Byte till zonförsvar i andra perioden gav positiv effekt; bromsade helt upp ”Frysens” målorgie och vi kunde vända på steken till ledning i paus med 36-30. Tyvärr inledde vi andra halvlek tamt och hemmalaget kunde återta ledningen några minuter in i tredje perioden. Därefter följdes lagen åt en bit in i avslutande akten innan ett 10-0 ryck avgjorde fighten till vår fördel.

Vi valde denna matchen att spela med en lite ”kortare” uppställningen än vad vi vanligen gör och det visade sig vara lyckosamt.

Vi vann returtagningen och Hanna Käll och Anna-Maria, som ”delade” på femmans position hade sammanlagt 17 poäng (med hög effektivitet) och 17 returer; mycket bra. Jelena effektiv både framåt och bakåt; bl. a. sju steals, och totalt sett en stark insats av laget. Extra glädjande var att vi mer än halverade våra turnovers gentemot hemmafighten; nu tretton vilket är med beröm godkänt.

Söndagens fight mot Norrort blev, som väntat, betydligt tuffare.

Efter en jämn inledning skaffade sig hemmalaget sig några poängs försprång, främst tack vare Emilia Stocklassas storspel runt korgen. Underläge 21-29 i paus.

Vi gjorde tappra försök i andra halvlek men kom aldrig riktigt nära för att kunna störa på allvar. Därtill var Norrort alldeles för effektiva i avsluten; både nära korgen och från trepoängsland. För att kunna tävla fullt ut hade vi behövt vinna returtagningen men där var vi efter denna afton. Då räckte det inte att vi även denna fight höll nere de bortkastade bollarna; 16 mot Norrorts 22.

Det synes som vi nu anpassat oss lite bättre till det mer intensiva spelat i Superettan; bra. Tiffany vår klart effektivaste spelare i en match där samtliga tolv spelare noterades i poängprotokollet. Trots förlusten en klart bättre prestation än i hemmamatchen för två veckor sedan.

Då var vi klart sämre än Norrort.

Denna eftermiddag var Norrort bättre än vad vi var; om skillnaden förstås!!