Precis innan transferfönstret stängde natten mot onsdag fick Wetterbygden Sparks klart med ett sista nyförvärv inför slutspurten i Superettan och ett eventuellt kvalspel mot basketens finrum, Basketligan dam.

Emina Busatlija, 25, växlar därmed spel i Forum Sparks mot att nu tillhöra Wetterbygden Sparks vilket kommer innebära att Francisco Pinto och Peter Johansson kommer fortsätta förfoga över en stark bruttotrupp under de ack så viktiga träningarna framöver när nu oturen grinat laget rakt i ansiktet i och med skadorna på Ebba Sjökvist (korsband) och Alice Jernberg (dag-för dag-status).

Organisationen i Wetterbygden Basketball behövde denna gång inte ”gå över ån efter vatten” då Emina Busatlija ansluter till Wetterbygden Sparks med en klar insikt om basketen i Vätterbygden i allmänhet och om Sparks i synnerhet. Efter studenten på Sanda Basketgymnasium så har hon även hunnit med att representera Brahe Basket. Under den senaste tiden har hon dock bildat en fruktad trio med Ajnur Bilibani och Ida Gustafsson och tillhört stommen i det Forum Sparks som bokstavligen talat gjort slavsylta med allt och alla i div II Småland. Nu är det alltså dags att testa vingarna på en högre nivå än vad som varit fallet tidigare och så här säger Emina själv nu när hon har steget upp till Wetterbygden Sparks och Superettan:

– Jag väljer spel i Wetterbygden Sparks för att klubben lyckats erbjuda mig fantastiska förutsättningar och möjligheter som jag vet kommer att utveckla mig som basketspelare. Jag ser väldigt mycket fram emot spel i Superettan och jag kommer att göra mitt yttersta för att tillsammans med mina lagkamrater nå det högt uppsatta målet som är Basketligan dam.

– Jag vill tro att jag har mina styrkor på basketplanen i mitt skytte, min spelförståelse och min rörelse utan boll. Jag hoppas dessutom kunna tillföra energi till laget. Det här ska bli hur spännande som helst och jag ser verkligen fram emot att sätta igång träningen med mitt nya lag, säger Emina Busatlija.

Wetterbygden Sparks headcoach, Francisco Pinto, kommenterar det faktum att han får ytterligare en skytt av rang i sin laguppställning när Emina Busatlija ansluter till laget:

– Jag är så himla glad att Emina har anslutit till vårt lag vilket kommer innebära en spännande tid framöver, både för henne och resten av laget. Hon kommer direkt från våra egna led och detta kommer innebära att det kommer bli lättare att slussa in henne i det vi försöker åstadkomma både offensivt och defensivt eftersom båda våra Sparks-lag försökt ha en gemensam ”röd tråd”.

– Emina kommer att bidra med sin rutin och skytte. Dessutom hoppas jag att hennes vinnarskalle ska smitta av sig till övriga. Vi är glada att hon kommer slutföra denna spännande säsong med oss, säger Francisco Pinto.

Emina Busatlija kommer i Wetterbygden Sparks bära nummer 30.