När Sparks på söndag ställs mot SBBK Utveckling, som namnet antyder ännu ett ungdomligt lag med talangfulla spelare, kan vi konstatera att det är ett svårscoutat lag i så motto att det är osäkert vilka som spelar. Laget har fyra dubbellicensierade spelare, varav två (guarden Patricia Elias och Moa Filén Hammarström) spelar kvalitetsminuter i Basketligan dam.
Laget står på tre vinster och fyra förluster och att det finns stor kapacitet när man mönstrar fullt manskap bevisades gångna helg då SBBK Utveckling klart slog tillbaka topplaget Malbas i Malmö. Det kan alltså bli en bra utmaning för Sparks om laget kommer med samma spelare på söndag. Vad som tyvärr kan ”stöka till det” är att damligalaget, Telge Basket, har match samtidigt på söndag och det är, tyvärr, en del som talar för att Patricia och Moa kommer att tas i anspråk för ligaspel.
Bakom dessa båda är det Ebba Ahlqvist, också med dubbellicens, som stått för den mesta poängproduktionen. Ett varningens finger ska höjas också för Sabina Radonja som var het som ett strykjärn från down-town i segermatchen mot Malbas; hela 6 av 8 trepoängsförsök hittade rätt adress.
Oavsett vilken uppställning som väntar är det upp till oss själva att göra vårt och det är att med attityd och fokus spela bra försvarsspel och dominera både golvet och spelet i luften.

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Sparks-Södertälje BBK 
Söndagen den 19 november
Huskvarna Sporthall
14.00