På söndag är det återigen dags för Sparksspelarna att ikläda sig hemmastället. På programmet står att utläsa att det är Malbas som väntar som motståndare när vi äntrar Arenan i Jönköping för match. Matchstart kl. 14.00.

Malbas Basket, måste vi nog tillstå, var höstens överraskningslag när man, som nykomling, tog sig hela vägen till Superettan; starkt. Att man förtjänade denna plats visades direkt i Superettans första omgången då man fick revansch på RIG Mark för höstens förlust.

I Malbas Basket återfinner vi bl. a., tidigare studenten på Sanda Basketgymnasium och med ett förflutet hos lokalkonkurrenten Brahe Basket, Evelina Svensson, som i höstas var hela basketettans bästa poänggörare med ett snitt på över 24 pinnar; verkligen en spelare att se upp med. På tal om tidigare Sanda-studenter och Brahespelare så finns i Malmögänget även Huskvarnafostrade Sofia Henriks, med ett gigantiskt Brahehjärta. Dessa båda damer hade stor inverkan när Malbas Basket, på Brahes bekostnad, lade beslag på Superettaplatsen via seger i den inbördes fighten i sista basketettaomgången. Att dessa kompetenta lirare inget hellre vill än att lugga även det andra laget från bygden, alltså Sparks, på en viktoria råder det inget tvivel om. En ytterligare spännande ingrediens i matchen är syskonkampen under korgarna mellan Raflundarna; Jonna i Sparks och Julia i Malbas Basket.

Att det inte går att ta lätt på skåningarnas kvalitéer visade sig i höstens bortafight. Det var match långt in i tredje perioden och även om slutsiffrorna blev ganska stora avgjordes det inte definitivt förrän i sista perioden. Malbas Basket gillar att sätta tryck över hela planen; zonpress, och har i en hel del matcher firat stora triumfer därmed. Är vi inte 100 %-igt redo riskerar vi att hamna i fällan.

För Sparks del gäller det att inse, och omsätta i praktiken, att det är försvarsspelet tillsammans som lagt grunden till våra resultat. Ett par av veckans träningar har gått lite i bekvämlighetens tecken och det kommer inte att räcka. Förhoppningsvis kan vi de närmaste dagarna sätta detta på tillfälligheternas konto och i helgen visa att vi fullt ut förstår konceptet.

Malbasmatchen innebär att vidare Emely Dahlén, efter dryga tre veckors träning med gänget, och två matcher i ”karantän”, är spelklar och gör debut. Vi säger varmt välkommen i matchlinnet!

I kampen mot en topplacering i serien är naturligtvis seger det som gäller för Sparks.

Vidare är varje matchtillfälle viktigt i form av spela ihop oss. Emely gör debut och Brooke gör sitt tredje framträdande och det gäller att hitta rollerna. När nu Ebba saknas, i skrivande stund på obestämd tid, innebär det förändringar i spelarrotationen. Därför lite extra spännande att se hur vi kan prestera – kom gärna och titta!