Efter helgens Stockholmsutflykt är det åter dags för hemmamatch då vi på söndag välkomnar våra långväga gäster från Norrbotten, Luleå Riksbasketgymnasium, till Huskvarna Sporthall.

Januari månads möte i norr slutade med en klar Sparksviktoria och vi har självklart förhoppningar om en upprepning. Luleå BG parkerar på en sjätteplats i tabellen medan Sparks huserar på en delad tredje, eller om vi ska vara petiga på den fjärde eftersom Fryshuset (än så länge i alla fall) har inbördes på oss, med Central flåsande två poäng efter. För att våra ambitioner om en slutlig tredjeplats ska synas trovärdiga är det vinst som gäller. Dock får vi inte förledas tro att det ska bli en enkel resa. Luleå BG har bl. a. klarat av att betvinga Central och inkasserat en fåpoängsförlust mot Fryshuset och vi är väl medvetna om hur det gått för oss mot dessa motstånd.

Någonting som vi ska ägna uppmärksamhet är att trepoängsskjutande ofta är en väsentlig del i Luleå BG:s spel. I de senaste två matcherna, där Malbas besegrats, har man påsat i 12 respektive 11 ”treor” och detta med bra skottprocent; 37!! Inte för inte att en coach en gång kallade verksamheten för ”trepoängsgymnasiet” – varning är härmed utfärdad.

Nycklarna för vår seger i Luleå var returtagningen och försvarsspelet som gav oss klart fler avslutsmöjligheter än norrbottningarna. Lyckas vi komma upp i motsvarande aggressivitet och aktivitet i försvarsspelet, samtidigt som vi är med på långdistansavsluten, och återigen kan dominera under korgarna finns goda förutsättningar för att vi ska få en da capo, men jobbet måste göras.

Uppkast kl. 14.00.