Ett intensivt matchande för Sparks avslutas på onsdag med tredje matchen i rad på bortagolv när KFUM Central tar emot i Gärdeshallen i Stockholm. Ett KFUM Central som abonnerat på en plats i Superettan och oftast tillhört toppskiktet.
Från förra säsongen minns vi två stentuffa fighter med tvåpoängsvinst hemma för Sparks men Centralrevansch just i Gärdeshallen efter förlängning. KFUM Central har till innevarande säsong tappat ett par viktiga, rutinerade pjäser, men har fortfarande slagstyrka, vilket bl. a. visades i helgen då BG LUleå slogs tillbaka uppe i Luleå; starkt. I Josefine von Uthmann finns både rutin och kvalitet så det räcker och blir över. Josefine tillhör det individuella toppskiktet i Superettan både vad gäller poäng och effektivitet. Det händer mycket positiva saker (för Central) kring Josefine i spelet. Vad sägs om 19 poäng, 14 returer, fyra assists och fyra steals mot BG Luleå. Här behöver Sparks gå all-in i försvarsspelet.
En ytterligare pålitlig producerare och ”allt-i-allo” är Therese Pettersson, som bl. a. snittar 13 poäng/match. Kan dessa damer hållas i strama tyglar är mycket vunnet.
Viktigt för Sparks att hålla batteriet i gång; det har varit många matcher och mycket transporter, vilket naturligtvis sliter. Det gäller att mobilisera kraft och energi inför onsdagens kamp. Efter denna väntar ett par veckors matchuppehåll innan Superettans avslutning där vi har fyra av sex fighter på hemmaplan. Seger på onsdag och Sparks har klart slagläge för en av de två, så hett eftertraktade, kvalplatserna.

FEEL THE ACTION!

KFUM Central-Wetterbygden Sparks
Onsdagen den 31 januari
Gärdeshallen
19.00