Höstsäsongen, tillika Basketettan Dam, avslutas för Sparks del på lördag med en toppmatch mot Eos Utveckling i Lund och vad vore väl bättre än en match som kan kallas för seriefinal!?! Tabellen i dagsläget förkunnar att Sparks är det enda obesegrade laget medan Högsbo och Eos har vars en förlust.

Eos Utveckling är säsongens stora överraskning i den södra Basketettan. Som nykomlingar blev man redan för ett par omgångar sedan klara för Superettan och det enda lag som betvingat lundensarna under hösten är Högsbo Basket. Detta innebär att seger är ett måste för Sparks för att laget ska bärga förstaplatsen i tabellen. Än viktigare är att resultatet tas med in i kommande Superetta, vilket innebär att en viktoria på lördag ger Sparks bästa möjliga utgångsläge som obesegrade.

Eos Utveckling är ett svårscoutat lag på sätt att det är så många som bidrar. Speltiden fördelas ganska systerligt; tretton spelare har golvtid på mellan 13 och 23 minuter/match och samtliga dessa spelare har startat någon match. Poängfördelningsmässigt är det Sofia Ljungcrantz som ligger i topp med en snittpoäng på 11/match. Därefter följer tio spelare som producerat mellan sex till nio poäng/match. En av dessa är tidigare Sanda- och Sparksspelaren Andrea Bolstad Raa.

Ovan nämnda Sofia är en av fyra spelare med dubbellicens, som alltså kombinerar spel i ettan med att också tillhöra representationslaget i Basketligan dam. Detta får naturligtvis till följd att det finns en tuffhet och hårdhet i laget; ävensom en vana vid att spela i ett högre tempo än det som ettan ibland erbjuder.

Vi kan alltså vänta oss en rejäl batalj och det gäller att vi är förberedda på bästa sätt. Vi gillar att spela i ett högt tempo med mycket intensitet och Eos Utveckling kommer troligtvis att ha samma ”gameplan”. Vi har ett visst längdövertag så det troliga är att våra långryggar kommer att få dubblerad uppvaktning nära korgen, vilket vi behöver vara förberedda på. Alla förutsättningar finns på plats för en underhållande och bra match.

Vi kunde inte önskat oss en bättre avslutning på höstens matchande och vi har för avsikt att ge oss den bästa julklappen vi som lag kan få veckan innan tomtetid; nämligen en bra prestation och två nya poäng!

FEEL THE ACTION!

Eos Utveckling-Wetterbygden Sparks
Lördagen den 16 december
Eoshallen, Lund
17.00