Efter att ha slickat såren från premiärförlusten mot mästarlaget från Luleå Basket väntar nu en minst lika tuff utmaning då Sparks ställer kosan norrut för att gästa A3 Basket Umeå som tippas bli det lag som denna säsong ändar Luleås segersvit.

A3 Basket Umeå har under försäsongen matchat i internationella turneringar och efter premiärsegern mot Högsbo Basket gångna helg spelat matcher i EWBL (östeuropeiska damligan) som man deltar i, precis som Luleå Basket, vid sidan om det svenska seriespelet. Helgen gav A3 Basket Umeå tre raka segrar så det är ett segervant lag som väntar oss. Laget har naturligtvis flertalet mycket duktiga pjäser: mot Högsbo Basket var det Tayler Mingo (förra säsongens MVP, då i Telge) som var poäng- och effektivitetsbäst, medan det under helgens matcher varit Alyssa Lawrence och Tiffany Brown som producerat mest och bäst. I A3 Basket Umeå stöter vi också på Danielle Elvbo, som var den första spelaren i Sparks unga historia som rekryterades utifrån debutsäsongen 2014/15.

Sparksgänget har tränat bra efter Luleåkampen och vi hoppas att kunna bjuda till på ett betydligt bättre sätt än i premiären – revanschlusten är stor. Varje match som spelas ska självklar spelas för att vinnas men i aktuellt läge ser vi mer till prestation än resultat. Vi ser fram emot att, återigen, ställas mot något av det bästa motstånd som svensk basket kan erbjuda i seriespelsväg.

Hur vidare det blir med Stephanie Gardners deltagande eller ej vet vi inget mer än att det jobbas febrilt gentemot Migrationsverket för att hon ska bli spelklar.

Nu kör vi Sparks!

A3 Umeå Basket-Wetterbygden Sparks
Onsdagen den 10 oktober
Umeå Energi Arena
19.00

Ingen möjlighet att se matchen LIVE uppe i Umeå? Lugn, du ser matchen på via länken nedan. Swisha 499 kr till 123 069 5668 så skickar vi över koden som berättigar dig tillgång till ALLA matcher i SBL dam under säsongen 2018-2019!

http://basketligandam.se/webbtv/