Efter ett dryga två veckor långt matchuppehåll är det på lördag dags för Sparksspelarna att återigen dra på sig speldräkterna för kamp; denna gång mot Fryshuset Basket, det enda lag i serien som vi ännu inte tampats emot.

I förra årets Superettan slutade Fryshuset Basket på fjärde plats, positionen precis bakom Sparks, men var ofina nog att – för nästan exakt ett år sedan – gå segrande ur mötet lagen emellan i Stockholm; en Sparksförlust som inverkade menligt på chanserna att då knipa en av kvalplatserna. Något liknande vill vi inte vara med om denna säsongen.

Fryshuset Basket har sina tre främsta aktörer i Senait Ghebremeskel, Jaiteh Darbo och Andjela Hrnjez, alla tre med erfarenhet från Basketligan dam och ett antal ungdomslandskamper på sitt samvete. Att det finns kvalité i truppen råder det ingen tvekan om. Laget har dock, denna säsongen, haft det lite tuffare rent resultatmässigt, men det skulle naturligtvis vara en fjäder i hatten om man återigen skulle kunna lugga Sparks på en viktoria.

För Sparks del blir det spännande att se om det är ”matchrosten” eller glädjen över att äntligen få spela match igen som har den största inverkan på prestationen. Nu väntar ett ganska intensivt matchande och det vore skönt att ”sätta ner foten” direkt. Säsongen går in i sitt avslutande och avgörande skede så det gäller nu att försöka sätta spelet och verkligen se till att spika fast de goda vanorna, det rätta beteendet.

FEEL THE ACTION!

Wetterbygden Sparks-Fryshuset Basket
Lördagen den 17 februari
Huskvarna Sporthall
14.00